Ten onrechte verworven.

IF

Een rioolonderzoek heeft alleen zin als je twijfelt over de vraag of je maatregelen wilt nemen om het drugsgebruik terug te dringen.

Die twijfel bleek alleen te bestaan bij de coalitiepartijen in Enkhuizen

In de regio was iedereen er van overtuigd dat het zinvol was om maatregelen te nemen die het drugs (en alcohol) gebruik zouden kunnen terugdringen.

Er is dan ook een kadernota in de maak onder de politieke verantwoording van SP wethouder Douw uit Hoorn. Deze kadernota omvat een plan van aanpak voor alle West-Friese gemeenten voor wat betreft het drugs en alcoholgebruik.

Dus wat is de toegevoegde waarde van het rioolonderzoek dat Enkhuizen (op aandringen van SP, NE, CDA en CU/SGP)  heeft laten uitvoeren? Precies, nul komma nul.

Je kunt er mee bewijzen dat er drugs worden gebruikt, maar dat wisten we al nadat er een aantal cocaïnehandelaren waren gearresteerd.

Enige voordeel is dat je tijdens de verkiezingstijd kunt roepen dat dankzij jouw tomeloze inzet de drugsbestrijding in Enkhuizen op een veel hoger plan is geraakt.

Dat is dan weliswaar bezijden de waarheid, maar elke kiezer die er toch in gelooft is meegenomen.

Politieke partijen doen dat allemaal, dus daar hoeven we ons verder niet druk over te maken, maar in dit geval zijn er toch twee zaken die de aandacht verdienen.

Ten eerste kost deze vorm van propaganda de belastingbetaler geld. De voorlopige schatting is € 10.000,- maar Baas heeft al laten doorschemeren dat het mogelijk meer zou zijn.

Dus misschien heeft een raadslid de helderheid van geest om even te vragen hoeveel de grap uiteindelijk gekost heeft, zodat we daar ook niet langer naar hoeven te gissen.

Ten tweede is dank zij het rioolonderzoek ook de naam van Enkhuizen te grabbel gegooid en kunnen we niet langer alleen maar uit volle borst zingen dat we de haringstad zijn. We staan inmiddels ook bekend als “speed city” aangezien de bewoners van Enkhuizen (volgens het rioolonderzoek) op maandag ongekende hoeveelheid speed tot zich plegen te nemen

Misschien omdat ze zichzelf weer op gang proberen te trekken na een uitputtend weekend, maar misschien valt er ook een andere oorzaak aan te wijzen.

Ik heb er op dit blog al op gewezen dat bij het gemaal in in de Iepenlaan op onregelmatige tijdstippen zogenaamde kolkenzuigers verschijnen om daar afvalwater van elders te lozen. Om die reden lijken me de volgende vragen relevant.

Is het college bekend met het feit dat er regelmatig afvalwater van elders wordt geloosd in de putten voor het gemaal in de Iepenlaan?

Wordt er een administratie bijgehouden van deze lozingen en staat daarin ook de herkomst van het afvalwater vermeld?

Kan het college verzekeren dat tijdens de monsterafname voor het rioolonderzoek dergelijke lozingen niet hebben plaatsgevonden?

Hopelijk valt uit de antwoorden af te leiden, dat we de toppositie (voor wat betreft speed gebruik) door middel van een bijzondere samenloop van omstandigheden ten onrechte hebben verworven.

.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s