Twitter

twitter-bird-logo

Op dit blog plaats ik kanttekeningen bij de lokale politiek. Maar ik geef niet alleen mijn mening, ik probeer het ook makkelijk te maken om kennis te nemen van de mening van anderen.

Daarom staan er op dit blog ook “links” naar gemeentelijke website waar informatie is te vinden over raadsstukken, gestelde vragen en agenda’s.

Maar ook “links” naar de websites van alle politiek partijen in de raad.

Als die websites een RSS nieuws feed hebben dan wordt die ook opgenomen, zodat je via dit blog in een oogopslag kunt zien of die partijen nieuwe berichten geplaatst hebben.

Kortom, ik doe mijn best U zo breed mogelijk te informeren, opdat ook het “officiële” nieuws (waar ik gewoonlijk mijn kanttekeningen op baseer) niet aan Uw aandacht hoeft te ontsnappen.

Wat tot dusver ontbrak is een tijdlijn van de tweets die onze lokale politici de wereld in slingeren. De reden tot dusver was, dat onze lokale politici hun twitter-account op totaal verschillend manieren gebruiken.

Kampioenen zijn ongetwijfeld de lokale grootheden Stella Quasten en Hans Langbroek die er dagelijks meerdere tweets uitgooien die echter in veel gevallen niets te maken hebben met de lokale politiek.

Vaak gaat het daarbij om retweets van opvattingen waar ze het mee eens zijn.

Interessant, maar de vraag was moet ik dat allemaal ook nog eens gaan reproduceren. Per slot van rekening gaat het over allerlei persoonlijke standpunten die niet noodzakelijkerwijs ook maar iets te maken hebben met hun werkzaamheden als raadslid.

Een beetje een ratjetoe dus en om die reden heb ik de verleiding lang kunnen weerstaan een timeline op te nemen van de tweets die lokale partijen (en hun vertegenwoordigers) rondsturen. Maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht. U vindt de nieuwe rubriek in de eerste kolom naast de berichten.

U vindt daar de tweets van een dertigtal Enkhuizer politieke kopstukken.

Pimsep (de uitgever van dit blog Winking smile ) heeft trouwens zelf ook een twitteraccount onder de naam “pimsep2”. Ik gebruik het in hoofdzaak om aan te kondigen dat ik een nieuw bericht op mijn blog heb geschreven.

Wat ik bij dit alles dan weer grappig vindt is dat ik het officiële twitter-account van de Enkhuizer raad volg, die op haar beurt elke Enkhuizer middenstander volgt, maar niet haar voornaamste criticus. Knap hoor, net doen alsof ik niet besta.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: