Olivier B. Bommel en het REZ

bommel_en_tom_poesGisteravond naar de vergadering van het presidium geweest.

Te oordelen naar de verbaasde gezichten was ik de eerste die zo’n vergadering bezocht. Begrijpelijk, het gaat hoofdzakelijk over huishoudelijke onderwerpen. De sfeer is daarom wat gemoedelijker dan tijdens raads- en commissievergaderingen.

Het enige onderwerp waar ik belangstelling voor had mocht ik niet bijwonen.

Omdat het over een persoon ging.

In dit geval Rob van Reijswoud en zijn optreden tijdens een openbaar debat.

De benadering van dit onderdeel deed me terugdenken aan de jaren 50 uit de vorige eeuw. Toen je (als je misdragen had in de klas) ook altijd bij de bovenmeester moest komen om verantwoording af te leggen.

Ik ben er dus niet helemaal zeker van of dit nog steeds een passende procedure is.

Van Reijswoud heeft in het openbaar iets gezegd waarvan (volgens de burgemeester) een aantal raadslieden enorm verdrietig zijn geworden.

Volgens mij hebben de meeste politici een enorm bord voor hun kop, dus van blijvende schade kan geen sprake zijn.

De burgemeester had in het openbaar zijn ongenoegen al kenbaar gemaakt, dus wat blijft er dan nog over om achter gesloten deuren te bespreken? Zo vroeg ik me af.

Is er strafwerk uitgedeeld? Heeft de meerderheid van Reijswoud veroordeelt tot het doen van push-ups? Billenkoek? Moet van Reijswoud de eerstkomende vergadering in de hoek staan?

We zullen het nooit weten tenzij van Reijswoud daar zelf mededelingen over doet. Maar wellicht is zelfs dat hem niet toegestaan en valt het onder de gemeentelijke omertà.

Dan nog iets, dat zijdelings met Van Reijswoud heeft te maken.

Hij constateerde aan het einde van de commissievergadering over het REZ dat de gemeente (voor de aanbesteding) niet op zoek was naar een ondernemer, maar een filantroop. Hij haalde met deze uitspraak de krant.

In mijn kanttekening “Overtuigd” weerspreek ik hem en stel ik, dat de gemeente eerder op zoek lijkt naar een slimmerik, die door heeft (of getipt is) dat het hier om een koopje gaat.

Dank zij een opmerking van raadslid Visser tijdens de laatste raadsvergadering weten we inmiddels ook wie die slimmerik is.

Jan Groen, samen met Arjen Tuiten voormalig eigenaar van Mastum.  Ik ken Jan Groen niet persoonlijk, maar wel zijn reputatie.

En dat is er niet een van filantropie, maar van slimmigheid. Het één hoeft het andere overigens niet uit te sluiten, maar het filantropische deel beperkt zich in dat geval meestal tot de eigen kring.

Rob is jonger dan ik, dus ik vermoed dat hij in zijn jeugd niet “gevormd” is door de avonturen van Olivier B Bommel en Tom Poes.

Om hem wat op weg te helpen een linkje naar een lijst van personages en kenmerkende uitspraken.

Met, in het kader van het REZ dossier, speciale aandacht voor Olie B Bommel zelf, Joost zijn bediende, Burgemeester Dickerdack, Joris Goedbloed en natuurlijk ook Tom Poes, die er iedere keer weer in slaagt om een list te verzinnen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Olivier B. Bommel en het REZ”

 1. Toevallig dat dezelfde namen bij het succesvolle project de Oksel vallen ook nu bij REZ.
  Kan t heel misschien zijn, heel misschien, dat er andere belangen een rol zouden spelen? persoonlijke belangen van…… misschien?

  Nee toch dat is ondenkbaar!!!

  Olivier B Bommel kan deze zaak puik onderzoeken en misschien…wanneer hij de stank volgt…. komt hij bij de achterzakken van een aantal herenpantalons uit in plaats van bij de visafslag.

  Als je begrijpt wat ik bedoel

  Wees de paljas- de luis in de pels- die u zegt te zijn

  Like

 2. Dat zal toch wel meevallen Pim? Ik ben aanzienlijk jonger dan jij, en ook dan Jan Groen en ik ben erg goed bekend met Olivier B. Bommel en Tom Poes. Heb alle boeken gelezen toen ik klein was, en een van mijn katten heet zelfs Olivier (Ollie)

  Like

  1. Kijk, dat vindt ik nu weer hartverwarmend, maar als kind kijk je anders tegen de personages aan dan volwassene. Gold ook een beetje voor de fabeltjeskrant, daarin werden ook dingen op de hak genomen waar je als volwassene kon van genieten, maar die kinderen volkomen ontgingen.
   Maar doe je best, wie staat volgens jou in het REZ dossier model voor Olivier B. Bommel en wat is de bijdrage van Joost en als je weet wie Tom Poes is, dan weet je meer dan ik..

   Like

   1. Tja dat laat ik graag aan jou over want je hebt er meer verstand van dan ik. Ik ben een soort ‘one (wo)man oppositie’. Ik hoop door te ageren op jouw blog en Stella d’r Facebook dat mijn bescheiden mening (nou ja) ook nog in ogenschouw genomen wordt. Vooralsnog voel ik me geen ‘winning team’. 🙂

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s