Roepende in de woestijn

woestijnAls enige reactie op mijn vorige bericht een opmerking van Pim Lugtenburg waarin hij voorstelt om een kopie van mijn bericht te sturen aan de Commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Opdat hij straks niet kan zeggen “Ik heb het niet geweten”.

Lief bedoeld, maar ik pieker er niet over.

Ik had als hobby er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om dagelijks het cryptogram in de krant te willen oplossen. Sommigen vinden dat een leuke hobby, ik niet.

In plaats daarvan neem ik kennis van de meningen van onze bestuurders. Zoals ze die vastleggen in documenten of uitspreken tijdens openbare vergaderingen.

Soms stel ik daarbij vast, dat die publiek uitgesproken meningen van onze bestuurders in tegenspraak zijn met de feiten die ze eerder hebben genoemd.

Als de SP publiekelijk verklaart niet aanwezig te zullen zijn op besloten informatiebijeenkomsten van de raad, dan wijs ik er op dat zijn dat wel doet en (sterker nog) er zelf op aandringt dat dergelijke bijeenkomsten worden gehouden (Drommedaris).

Als de rekenkamercommissie een rapport uitbrengt over de gang van zaken rond het REZ, dan wijs ik er op, dat de commissie voor de toelichting op de bronnen die ze geraadpleegd heeft slechts informatie heeft ingewonnen bij één bron. Namelijk de voor het proces verantwoordelijke hoofdambtenaar. Andere bij het proces betrokken partijen (zoals SWL of de belangenvereniging van de gebruikers van de camping) zijn niet gehoord.

Als het college beweert dat ze de aanbevelingen van de rekenkamercommissie opvolgt, dan wijs ik er op dat ze dat niet doet, maar gewoon doorgaat op de ingeslagen weg.

Als die ingeslagen weg tot een faliekante mislukking leidt, waarover de verantwoordelijke wethouder naar goed democratisch beginsel in openbaarheid verantwoording zou moeten afleggen, dan constateer ik dat dit gebeurd in een besloten vergadering, waarin de SP (als gebruikelijk) gewoon aanschuift.

Als de directeur van SWL (als direct belanghebbende bij het proces) laat weten dat de gemeente veel te hoge eisen stelt, dat wordt deze mening netjes afgedrukt in de Enkhuizer Krant en stilzwijgend overgenomen door een aanzienlijk deel van de raad.

Als ik (op basis van door de gemeente verschafte getallen) concludeer dat het wel meevalt met die hoge eisen en het er eerder op lijkt dat men (om onduidelijke redenen) probeert gemeentelijk bezit te verkwanselen, dan is dat blijkbaar geen nieuws voor de Enkhuizer Krant. Het zij zo.

Als gezegd, ik had ook cryptogrammen kunnen gaan oplossen om de geest levendig te kunnen houden, maar dit vind ik leuker.

Het motto van mijn blog is “Je suis en retraite et je ne dois rien”. Ik ben met pensioen en moet niks.

Ik heb het overgenomen van oud-brandweerman in Barcarès die deze verklaring op een T shirt had laten drukken. Hij vulde zijn dagen met het spelen van jeu de boules, wat ik, als ik in zuid Frankrijk zou wonen, waarschijnlijk ook wel zou willen.

Maar goed, ik moet dus niks. Geen gunsten van de gemeente of carrière in de politiek en ik ben tevreden met de status die ik heb.

Die van “roepende in de woestijn”.

Al vleit het me wel dat er een paar mensen zijn die de moeit nemen om te lezen wat ik heb geschreven. Maar voor mij zit de lol in het schrijven zelf en niet in het “behagen” van een bepaalde aanhang.

Het laat me dus tamelijk koud wat Remkes, B&W of de gemeenteraad van mijn schrijfsels vinden. Zolang ik er maar zeker van ben dat mijn meningen op feiten zijn gebaseerd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Roepende in de woestijn”

 1. Op welk feit baseer jij volgende bewering, Pim? “Andere bij het proces betrokken partijen (zoals SWL of de belangenvereniging van de gebruikers van de camping) zijn niet gehoord.”

  Like

  1. Aan de lijst van geraadpleegde bronnen onderaan in het RKC rapport. Die vermeldt Slagter en de Jong als informanten. De Jong heeft bij herhaling verklaard dat hij zijn kennis over het REZ ontleent aan hetgeen Slagter hem daarover heeft verteld.

   Het RKC rapport beveelt overigens aan om het ingezette proces te beëindigen en te vervangen door een nieuw proces. Te leiden door een terzake kundige projectmanager.

   Like

   1. Toch is de belangenvereniging wel gehoord. Er is frequent contact met de betrokkenen van de gemeente hierover. Dan kan jouw mening niet op feiten zijn gebaseerd.

    Like

    1. Probeer eerst even goed te lezen. De RKC heeft de gang van zaken rond het REZ geëvalueerd en daarover rapport uitgebracht. Mijn kritiek op dat rapport is, dat de RKC alleen informatie heeft ingewonnen bij de hoofdambtenaar en de wethouder, die meermalen zegt zijn kennis te ontlenen aan hetgeen hem door de hoofdambtenaar is verteld.

     Om die reden heb ik het rapport in april 2015 eenzijdig genoemd. https://pimsep.wordpress.com/2015/04/16/eenzijdig/

     Ik schrijf dus niet dat er geen contacten zijn tussen vertegenwoordigers van de gemeente en de belangen vereniging. Ik stel alleen vast dat die contacten door de evaluatie commissie kennelijk niet belangrijk genoeg gevonden werden om de betrokken zelf te raadplegen.

     Mijn verwijt heeft betrekking op de werkwijze van de commissie.

     Die brengt namelijk rapport uit. Over wat jullie met vertegenwoordigers van de gemeente bespreken heb ik geen oordeel. Jullie doen daar namelijk geen verslag over en dus valt er ook niets over te zeggen.

     Hetzelfde geldt ook voor SWL. Volgens de gemeente heeft men vrijwel maandelijks overleg met SWL, De rekenkamercommissie vond de inhoud van die besprekingen kennelijk ook niet belangrijk genoeg om ze bij de direct betrokkenen te verifiëren.

     Tot slot een klein vraagje. Hebben de klaarblijkelijke veelvuldige contacten tussen gemeente en belangenvereniging inmiddels al geleid tot een enigszins betrouwbare exploitatiebegroting die aan de gemeente is voorgelegd?

     Of geldt ook hier, we zijn in gesprek met elkaar, alleen weten we nog niet waarom en waarover.

     Like

 2. Inderdaad je hebt gelijk, de werkelijke doelstelling van de Paljas, ga zo door ik waardeer je epistels ten hoogste,
  Vriendelijke groet , die andere Pim

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: