Ongepast?

Zoals ik eerder schreef ziet commissielid Stemmler (SP) een verband tussen integriteit en onwelvoeglijk taalgebruik. Ik zie dat niet. De grootste oplichters laten zich zelden te betrappen op onwelvoeglijk taalgebruik.

Bovendien wat is onwelvoeglijk taalgebruik? Het zou mooi zijn als mevrouw Stemmler op de SP website enige duidelijkheid over zou verschaffen. Immers, een van de gedragsregels die op punt staat te worden aangenomen luidt.

Een raads- of commissielid betracht maximale openheid als het gaat om zijn eigen beleid en beslissingen en om de beweegredenen daarvoor.

Het lijkt me dus niet te veel gevraagd als mevrouw Stemmler haar beweegreden zou toelichten. Op haar eigen site natuurlijk want op deze site wenst de SP geen reacties te plaatsen. Omdat ik (zo heb ik van mevrouw Keesman begrepen) toesta dat er hier reacties onder pseudoniem (dus anoniem) worden gegeven.

Mevrouw Keesman bevindt zich (voor wat betreft haar opvattingen) waarschijnlijk in uitstekend gezelschap. De meerderheid van de gemeenteraad schat ik zo in. Maar kan zich natuurlijk ook willen optrekken aan ex-kamervoorzitter Miltenburg, die op vastberaden wijze anonieme berichten in de shredder deed belanden.

Maar terug naar onwelvoeglijk of ongepast taal gebruik. In de bijgevoegde video is sprake van ongepast taalgebruik. De huiskamervraag is nu, zegt dat ook iets over de integriteit van de persoon in kwestie.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: