Leerzaam

Deukje in vertrouwen
Deukje in vertrouwen

Laten we even nagaan of mijn voorspelling van gisteren is uitgekomen.

De motie van Quasten is overgenomen door het college. Dat wil zeggen, het idee achter de motie, een onderzoek naar de mogelijkheid om In Enkhuizen meer zonnepanelen te kunnen plaatsen. Over de overkapping van het parkeerterrein heb ik de wethouder (Wijnne) verder niet gehoord.

Stella blij, iedereen blij,  want wie is er nu tegen het gebruik van zonne-energie. De motie werd derhalve ingetrokken.

De motie over het TTIP werd (als signaal) aangenomen. Het college onthield zich wijselijk van commentaar. Het verplicht haar tot het sturen van een brief met daarin het standpunt van de raad. Daarmee valt te leven.

De zaken worden ietwat ingewikkelder als de Enkhuizer raad zou besluiten zich terug te trekken uit de Navo.

Of, om een recent voorbeeld te geven, zou besluiten dat er een grens zou zitten aan het aantal vluchtelingen dat men bereid is op te nemen. Het dorpje Oranje weet daar inmiddels alles van.

De rest van de Mvadovvd’s ging roemloos ten onder. Net als het door Van Reijswoud aangevraagde interpellatiedebat.

Langbroek’s  idee om islamitische ouders (in hun eigen taal) te informeren over het bestaan van islamitisch basis onderwijs in Hoorn, haalde het uiteraard niet. Als je daar aan zou beginnen is het hek van de dam.

Ook het idee van Van Oostende en Quasten voor een motie van afkeuring voor wat betreft de gang van zaken rond het REZ kreeg (volkomen terecht) ook geen handen op elkaar. De motivatie was (wat mij betreft) te oppervlakkig en rammelde aan alle kanten.

Blijft over het interpellatie debat, wat nooit een debat werd, omdat het college weigerde inhoudelijk op de kwestie in te gaan. Vraag was alleen, wat was nu eigenlijk de kwestie?

Dat een email (ogenschijnlijk geadresseerd aan de fractievoorzitters) door het college niet werd verspreid op het moment dat ze hem onder ogen kreeg? Het college kreeg de email onder ogen als onderdeel van de processtukken. Ogenschijnlijk moest het dienen als “bewijs” voor de verzoenende houding van de Nijs.

Tegelijkertijd kan echter worden vastgesteld dat dit “bewijs” ondeugdelijk was, omdat de Nijs wist dat de email niet was aangekomen. Merkwaardige maatstaven aangaande bewijsvoering van de Nijs.

Uiteindelijk is de email door Stomp (VVD) onder de overige fractievoorzitters verspreid en werd het aanleiding voor het door Van Reijswoud (VVD) aangevraagde interpellatie debat, dat nooit een debat werd.

Wel is er een deukje ontstaan in de vertrouwensrelatie tussen de VVD en het college, maar Van Reijswoud gaat daarover nog in overleg met Stomp, dus er is nog hoop.

Al met al weer een leerzame vergadering.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Leerzaam”

  1. Rare Quast die Stella, eerst schrijft ze in de courant dat alles wat groter is dan een zebrapad in Enkhuizen problemen oplevert en nu een parkeerplaats die 500 keer zo groot is als een zebrapad met zonnepanelen overdekken, das vragen om problemen Stella, misschien moet je je energie ergens anders in stoppen.

    Like

    1. Nou, kleine aanpassing? Het oorspronkelijke idee (overkappen van het parkeerterrein en vervolgens daarop zon-panelen) is compleet verlaten. Maar je hebt gelijk, er is over gestemd en iedereen bleek voorstander van meer zon-energie.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: