Veel geswaffel.

schaapEven genoeg over de Drommedaris.

And now for something completely different.

Als Enkhuizen de landelijke pers haalt dan is dat vaak vanwege dingen die NIET zijn gebeurd. Vaaglijk herinner ik me iets met een ontsnapte slang, die bij nader inzien niet ontsnapt bleek te zijn.

Oud-wethouder Franx probeerde ooit eens landelijke bekendheid te krijgen met zijn verontwaardiging over het feit dat de dijk Enkhuizen-Lelystad niet op de weerkaart stond.

Met als consequentie dat een in Apeldoorn wonend echtpaar niet wist dat die dijk bestond en dus nooit een bezoek aan Enkhuizen had overwogen.

En dan hebben we nu weer het swaffel-incident dat eigenlijk nooit heeft plaatsgevonden. Er is mee gedreigd, maar het dreigement is nooit uitgevoerd.

De psychische schade voor het swaffel doelwit lijkt ook mee te vallen las ik zaterdag in de krant. Inmiddels wordt ook hij met ontslag bedreigt, zodat we kunnen vaststellen dat het swaffel-incident (dat strikt genomen nooit heeft plaatsgevonden) inmiddels 4 slachtoffers heeft geëist.

Ik vraag me af hoe het Enkhuizer presidium (fractievoorzitters van alle in de raad vertegenwoordigde partijen) hierop zal reageren.

Dat presidium liet destijds weten vierkant achter burgemeester Baas te staan toen hij het ontslag (wegens seksuele-intimidatie) van de swaffel-dreiger bekend maakte. In de krant van zaterdag liet het slachtoffer weten zich helemaal niet seksueel geïntimideerd te hebben gevoeld en dat er wat hem betrof ook niemand ontslagen had hoeven worden.

Ik ben dan ook bang dat de leidinggevende van de veiligheid regio het swaffel-incident alleen maar als voorwendsel heeft gebruikt om overtollige brandweer-vrijwilligers de laan uit te kunnen sturen. Ze hebben er op dit moment 1400 en willen terug naar 1200 heb ik begrepen.

Hoe dan ook, ik neem aan dat Baas in de eerstkomende presidium vergadering de laatste ontwikkelingen in swaffelgate zal bespreken, zodat het presidium zich weer vierkant achter hem kan stellen en de krant daar weer over kan berichten.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het hele incident niet meer dan een swaffel in een glas water blijkt te zijn geweest. Of zoals ze op Texel zeggen, “Veel geswaffel, weinig wol”.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: