Thuisblijvers

thuisblijverGodzijdank zijn de verkiezingen weer voorbij en staat niet langer elke nieuwsuitzending ten dienste van de praatjesmakers die roepen hoe goed ze wel niet zijn en welke oplossingen ze hebben bedacht voor de problemen die ze eerst zelf veroorzaakt hebben.

Als gebruikelijk ook nauwelijks aandacht voor het eclatante verkiezingssucces van de grootste deel van het electoraat die ik voor het gemak maar even de Thuisblijversbeweging noem. De Thuisblijversbeweging  wist zich (na een kleine dip tijdens de vorige verkiezingen) ijzersterk herstellen en slaagde er in om (ondanks de fanatieke inspanningen van de diverse politiek partijen) maar liefst 52,5 % van het lectoraat achter zich te krijgen.

Hoewel de Thuisblijversbeweging daarmee moreel recht verwierf om de beschikking te krijgen over de zeker 29 van de 55 statenzetels in Noord-Holland worden die met een inmiddels eeuwenoude, (maar slinkse wisseltruc) opnieuw ingepikt door de baantjesjagers teneinde ze onder elkaar te kunnen verdelen.

Waardoor wederom een jaarlijkse besparing op het provinciebudget van 3 tot 4 ton onmogelijk werd gemaakt.

De taak van statenleden bestaat er uit wat vrienden aan te wijzen die deel uit mogen maken van het dagelijks bestuur (gedeputeerden) en de plannen goed te keuren welke door de provinciale ambtenaren worden voorgelegd.

Of die plannen nu worden goedgekeurd door 55 man of 26 man maakt mij eerlijk gezegd weinig uit en met mij de meerderheid van de bevolking.

Het is de kabaal makende minderheid die daar moeilijk over doet. Maar dat heeft verder weinig te maken met de belangen van de meerderheid van het electoraat, maar met het eigenbelang van  de deelnemers aan die verkiezingen en hun tamelijk naïeve volgelingen.

Het wordt daarom tijd dat de thuisblijvers zich gaan verenigen om voor hun rechten op te komen.

Wie geen van de gestelde kandidaten geschikt genoeg vindt om hem te vertegenwoordigen, hoort het recht te hebben om niet vertegenwoordigd te worden.

En niet, zoals nu gebeurd, er machteloos op toe moeten zien dat de zetel die hem (en zijn mede thuisblijvers toebehoort) wordt ingenomen door een of andere hansworst die zich met behulp van valse voorwendselen naar voren heeft weten te dringen.

Hoogste tijd dus voor een Bond van Thuisblijvers die opkomt voor de rechten van de thuisblijver.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Thuisblijvers”

  1. dat is de website van de gemeente pim dat bedoelde ik niet , wat er in enkhuizen gebeurt lees je zelden in de krant ,en al helemaal niet op de internet versie van het nhd ,lijkt wel of er een verbod op berichten uit enkhuizen zit

    Like

  2. ik ben bezig geweest met het uitzoeken van de verkiezings uitslag van enkhuizen? maar alle gemeentes staan in de krant maar enkhuizen????
    of is er niemand wezen stemmen ?

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: