Opgelost

sportcomGoed nieuws in de Enkhuizer Krant van vandaag. De lang verwachtte kunstgrasvelden voor het sportcomplex in de Immerhorn gaan er uiteindelijk toch komen.

Drie van de vier sportclubs zijn al akkoord, alleen Dindua aarzelt nog even over de kwaliteit.

Zoals een wereldstad als Enkhuizen (met zijn gecompliceerde communicatielijnen) betaamt zijn er alleen nog wat misverstanden over wat er nu precies gaat komen.

In plaats van een combinatie kunstgras/gewoongras (wetra) heeft Dindua liever een volledig kunstgras veld dat merkwaardig genoeg dan weer een hybride veld wordt genoemd.

Bij West Frisia schijnen ze te weten dat een hybride veld helemaal niet duurder hoeft te zijn dan de combinatie kunstgras/gewoon gras.

En de  gemeentelijke woordvoerder heeft laten weten dat en nog helemaal geen beslissing is genomen over het soort van veld dat er gaat komen.

Wie er in deze kwestie een beetje in de war is, de gemeente, de besturen van de sportclubs of de verslaggever van de krant laat ik maar even in het midden. Dat is een probleem dat ongetwijfeld binnen een paar dagen zal zijn opgelost.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Opgelost”

  1. Nou, de krant is natuurlijk niet in de war, dat lijkt me duidelijk… 😉

    Maar als spelend lid van Dindua vind ik het persoonlijk toch wel erg belangrijk om te weten wat voor ‘gras’ er nu precies komt. Er zijn namelijk grote verschillen tussen wetra, hybride en volledig kunstgras (zoals De Zouaven en KGB nu hebben), zowel in kwaliteit als in maximale belasting. Hoewel ik een fervent kunstgrashater ben, is de kwaliteit ervan gedurende een heel seizoen wel steeds gelijk (mits het tenminste goed wordt onderhouden door de gemeente). Daarentegen heb ik in het verleden op wetravelden gespeeld waar aan het einde van het seizoen alleen nog de kunststofvezeltjes recht overeind stonden. De rest van het veld leek meer op een steppelandschap, omdat het natuurgras compleet verrot geschopt was door de vele wedstrijden en trainingen die er op plaatsgevonden hadden.

    En de gemeente mag dag wel officieel nog geen beslissing hebben genomen over het soort veld dat er moet komen, maar in het programma van eisen dat het door de gemeente ingehuurde bureau heeft opgesteld, wordt expliciet gesproken over wetravelden. Dat is binnen het beschikbare budget van negen ton namelijk de enige betaalbare optie om drie velden aan te leggen. Zowel hybride als ‘echt’ kunstgras zijn over het algemeen wel degelijk duurdere varianten (je kunt het dan ook zwaarder belasten), dus dan zal er meer geld op tafel moeten komen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s