Geen reden

VeldmanOmdat het beluisteren van raads- en commissievergaderingen mijn humeur niet ten goede komt heb ik besloten om me in de toekomst alleen nog maar kennis te nemen van de informatie zoals die ons via de officiële kanalen wordt aangereikt.

Zoals daar zijn de gemeentelijke website en de Enkhuizer krant.

Maar wankelmoedig als ik ben heb ik gisteravond toch even geluisterd. Voornamelijk omdat ik wilde weten wat burgemeester Baas te vertellen had over de aankoop van de Rabobank.

Maar dan word je toch weer geconfronteerd met bijdragen zoals die van commissielid Veldman. (D66)  Volgens de website van die partij is ze werkzaam in een politieke omgeving in Almere (ambtenaar???).

Discussiepunt was het instellen van een of andere regionale ambtelijke werkgroep die Westfriesland wenst op te stoten in de vaart der volken. Onder andere door het bepleiten van een HBO opleiding in de agri-business.

Veldmans bijdrage was er op te wijzen dat er al een dergelijke opleiding bestond in Dronten. Slechts drie kwartier rijden van Enkhuizen.

Daar zullen ze in Heerhugowaard, Medemblik en Hoorn van opkijken dacht ik toen ik haar dat hoorde vertellen. In plaats van een HBO opleiding in Westfriesland heb je ook Dronten als mogelijk alternatief.

DalfsenAls je als student tenminste over een auto beschikt, want via openbaar vervoer is Dronten vanuit Westfriesland niet te bereiken.

Van dat soort bijdragen word ik dan ook tamelijk ongelukkig en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de bijdrage van commissielid van Dalfsen (CU-SGP).

Die verklaarde trouwhartig dat hij vragen gesteld had op Agora. Dat deze vragen ook waren beantwoord door de betrokken ambtenaren. Om vervolgens de ambtenaren voor het beantwoorden van die vragen te bedanken. Einde bijdrage CU/SGP.

Wat die vragen waren werd niet duidelijk. Evenmin werd duidelijk wat de antwoorden waren. Het enige wat duidelijk werd was dat Van Dalfsen een dankwoord richting ambtenaren had uitgesproken vanwege het feit dat ze hun werk hadden gedaan.

Voor de CU/SGP ongetwijfeld belangrijk dat dit soort zaken in de notulen worden opgenomen, maar wat mij betreft geen reden om volgende keer weer te luisteren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Geen reden”

 1. Volgens mij gaat het bij deze opleiding op een vervolg van het “Pact van West Friesland”. Dit is een initiatief van de burgemeesters van Hoorn en Opmeer. Bedoeling is om ondanks alle samenwerking die er al is ( SED, Veiligheidsregio, etc.), ook samen te werken om West Friesland op diverse onderdelen bij de beste vijf van Nederland te komen.
  Hiervoor is er een onderzoek geweest, die aangaf dat op diverse onderdelen WFR hoog scoorde. Echter op de onderdelen van het onderwijs en economie was het minder. Dus besloot men er moest op die onderdelen gezamenlijk beleid gemaakt moest worden.
  Dit werd gevonden in de aansturing van Seed Valley en een evt. te bouwen Afd. van de Universiteit van Amsterdam, voor ontwikkeling van zaad en zaad technologie.
  Je moet jezelf dan de vraag stellen, waarom de burgemeester van Hoorn hier zo graag een speerpunt van maakt. Dit is al een initiatief van Seed Valley te Enkhuizen. Zitten die te wachten op overheids bemoeienis in deze, of vragen die alleen maar ondersteuning bij het realiseren van hun plannen in Enkhuizen.
  Het lijkt er op dat de gemeenten Hoorn met ondersteuning van Opmeer hier een dubbele agenda hebben.
  Hoorn heeft al en HBO opleiding agro binnen zijn grenzen en wil kennelijk meer. Opmeer als naastliggende gemeente heeft daar geen bezwaar tegen. SED pas op je werkgelegenheid.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: