Tijdig inleveren.

Marcel_OlierookVandaag in het NHD een bericht over nieuw slachtoffer van de aangescherpte subsidieregels. Ditmaal de speeltuinvereniging “Kindervreugde” die dit jaar vergat om tijdig (voor 1 april) een waarderingssubsidie aan te vragen.

Het overkwam muziekvereniging Dindua vorig jaar ook al en de regels zijn dan onverbiddelijk.  Wie niet op tijd aanvraagt, krijgt niks.

Per slot van rekening doet de gemeente zelf altijd alles binnen de daarvoor gegeven tijd, dus al die vrijwilligers moeten niet zeuren en excuses aanvoeren als “we waren even druk bezig met ons vrijwilligers werk”. Gewoon opletten dat je op tijd je subsidie aanvraagt.

Wethouder Olierook en de juridisch afdeling van de gemeente bleken aanvankelijk niet te vermurwen.

auditcommissie

Maar gelukkig is daar dan altijd weer Margreet Keesman. Fractievoorzitter van de SP. schutvrouwe van buslijnen en speeltuinen, die haar gewicht in de schaal werpt..

Haar interventie leidde er weliswaar niet toe dat de subsidie alsnog werd toegekend (ordnung muß sein), maar men kreeg wel een deel vergoed van de valdempende ondergrond die de speeltuinvrijwilligers onder de glijbaan wilden aanbrengen.

In mijn herinnering was dat vroeger een bak met zand, maar tegenwoordig is dat speciaal materiaal dat bijna € 10.000 moet kosten. Enfin, eind goed al goed.

Verder geen problemen zover ik weet.  De professionele organisatie “cultureel centrum De Drommedaris.” krijgt jaarlijks € 25.000,- activiteiten subsidie. Hoewel er in 2013 en 2014 (om bekende reden) geen activiteiten werden ontplooid toch gewoon subsidie gekregen.

De aanvragen waren kennelijk tijdig ingeleverd en dat is wat telt in Enkhuizen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Tijdig inleveren.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: