Regie voeren

regisseurUiteindelijk werd de begroting 2015 met 8 stemmen voor en 7 stemmen tegen aangekomen. Zonder bestraffende bewoording van burgemeester Baas dit keer.

Dat is wel eens anders geweest. Als je als oppositie tegen de begroting stemde kreeg je de wind van voren. Ik heb nooit goed begrepen waarom.

Als je echt vindt, dat een 3 ton kostende verbouwing van het stadskantoor om flexwerken mogelijk te maken weggegooid geld is, omdat het de bedoeling is al die flexwerkers over twee jaar op één locatie te huisvesten,  waarom zou je dan moeten voorstemmen.

De riedel van Baas over back-office en front-office doet daar verder niets aan af.

Natuurlijk blijft de front-office van het stadskantoor gewoon bestaan, maar daar wordt ook niet in geïnvesteerd.

De investering betreft werkplekken voor de zogenaamde flexwerkers. In de wetenschap dat die over twee jaar vanuit een andere (meer centrale plek) gaan flexwerken.

Inmiddels ben ik de draad kwijt voor hoeveel geld er in de ambtelijke organisatie is geïnvesteerd.  Keer op keer gaat het om tonnen die dan weer worden inverdiend door slimmer te gaan werken en slimmer te gaan inkopen.

Ik heb mijn twijfels.

Straks hebben we zoveel geïnvesteerd in nieuwe werkmethoden, dat we geen geld meer hebben voor de uitvoering van werkzaamheden.

Anders gezegd, straks barsten we van de plekken van waaruit we de regie kunnen voeren, maar hebben we geen geld meer om de werkzaamheden te laten uitvoeren waarover we die regie willen voeren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Regie voeren”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: