Wellness

fokkosnoekEn dan was er natuurlijk ook nog raads- en commissielid Fokko Snoek (SP) die ook wat op- en aanmerkingen had. Zo was hij verbaasd dat de toekomstige exploitant van het vakantiepark zijn investering wilde beschermen door er een hek omheen te plaatsen.

Om SWL staat een hek, om het zwembad, om de minigolf en de camping,  dus waarom zou dat dan niet mogen om het nog te bouwen vakantiedorp denk je dan al gauw.

Ik denk dan ook niet dat deze vorm van kritiek erg lang stand zal houden.

Iets anders was zijn wens om ontwikkelaars (die bereid waren het zwembad over te nemen) te belonen met punten in de wegingsmatrix. Eigenlijk de eerste keer dat ik een overtuigd socialist als Snoek heb horen pleiten om een taak van de overheid over te hevelen naar de markt.

Maar misschien geen gek idee als je weet onder welke voorwaarden je dat wil laten gebeuren.

Project Oksel
Project Oksel

Reijswoud wees er fijntjes op dat dit formeel niet kon. Er werd namelijk immers alleen gevraagd ja of nee te zeggen tegen de bestaande stukken. Het voorstel van Snoek kwam er op neer dat het college het bestaande voorstel diende in te trekken en vervangen door een nieuw voorstel.

Na enig geharrewar kwam men er op uit, dat een door de SP in te dienen motie wellicht de oplossing was.

Snoek vroeg daarbij om ambtelijke ondersteuning en dat leek me niet onverstandig, omdat ik niet weet of hij beseft wat hij met zijn voorstel overhoop haalt.

Om te beginnen, hoeveel punten geef je aan iemand die bereid is om het zwembad voor 1 euro over te nemen. En hoeveel meer punten geef je als de nieuwe eigenaar bijvoorbeeld € 100.000,- wil betalen.

En hoeveel punten aftrek krijg je dan weer als de nieuwe eigenaar garanties van de gemeente eist voor wat betreft een mogelijk exploitatietekort.

Kortom, dat gaat een hele ingewikkelde motie worden.

Voor wat betreft zijn idee over een wellness centrum in het bestaande zwembad. Jammer dat Snoek mijn blog niet leest, dan had hij kunnen weten dat een ander ontwikkelaar als zo’n 14 jaar bezig is met een appartementenhotel annex wellness centrum in de Oksel.

Nog niets van terecht gekomen, maar wie weet, straks hebben we naast twee sociaal medische centra ook nog twee wellness centra.

Voor het overige kon Snoek zich wel in de voorstellen vinden geloof ik. Morgen dan maar de oppositie

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s