Oksel

Project Oksel
Project Oksel

Door middel van een raadsbrief laat het college in hoger beroep gaat tegen het vonnis van de kantonrechter in de kwestie SMC.

Daarin vordert men naleving van de met M.J. de Nijs care B.V. afgesloten overeenkomst.

Een merkwaardige eis vind ik zelf, want in de overeenkomst met de Nijs staat duidelijk dat als een van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt, de ander ontbinding van de overeenkomst kan eisen en recht heeft op schadevergoeding.

Maar nee, de Nijs moet kennelijk een tweede medisch centrum bouwen waar verder niemand op zit te wachten. Gelukkig staat men nog wel open voor overleg om tot een minnelijke schikking te komen.

Wie overigens denkt dat het SMC het langslopende mislukte vastgoedproject is vergist zich. De prijs daarvoor gaat wat mij betreft toch naar het project de Oksel. Daar zou oorspronkelijk een apartementenhotel (inclusief welness accommodatie) gebouwd worden.

Inmiddels heet het volgens de raadsbrief van 24 juni 2014 een hotelcomplex en is de bouw daarvan weer met een jaar uitgesteld.

De onderliggende grond is al sinds 2001 eigendom van een lokale vastgoed ontwikkelaar met wie is overeengekomen dat hij pas hoeft te betalen als hij de grond daadwerkelijk afneemt.

In de tussentijd zou rente worden berekend over het aankoopbedrag, maar ik heb het bange voorgevoel dat men die conditie al heeft losgelaten. Ik heb tenminste gelezen dat deze grondtransactie is afgewikkeld.

Dat zou ook betekenen dat de te verwachten opbrengsten al in de “boeken” zijn opgenomen en dat heeft weer als gevolg dat (mocht het hele project uiteindelijk niet doorgaan, wat zeer waarschijnlijk is) er een niet te veronachtzamen tekort bij het grondbedrijf ontstaat.

Met het oog op de te nemen beslissing over het project recreatieoord, lijkt het me nuttig als de ervaring opgedaan bij project Oksel, wordt meegenomen in de overwegingen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Oksel”

  1. pim dat oksel verhaal zijn ze allang vergeten! er is niemand die zich dat nog kan herinneren ,ze waren al zo blij dat het in de doofpot zat ! en nu haal jij het weer boven 🙂

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: