Koudwatervrees

oostendeGisteravond toch een beetje historische avond bijgewoond schat ik zo. De raadsinformatieavond over het recreatieoord.

Jan van Oostende (PvdA) memoreerde dat hij zo’n 50 á 60 raadsinformatieavonden had bijgewoond, maar dat dit de eerste keer was dat daarbij pers en publiek aanwezig was.

Uit een kort gesprek tijdens de pauze begreep ik dat hij het geen verbetering vond. Volgens Jan verandert door de aanwezigheid van pers en publiek de sfeer op zo’n bijeenkomst en wordt ze meer politiek.

Helaas kan ik zijn gedachtengang in dat opzicht niet helemaal volgen. Het ging hier om een toelichting op de reeds via het raadsinformatiesysteem verstrekte informatie.

Hoe zeer ik me ook heb ingespannen, mij zijn geen politiek getinte vragen opgevallen. Men vroeg hooguit om een toelichting op hetgeen er werd gepresenteerd.

Jan lijdt volgens mij dan ook aan koudwatervrees.

ReijswoudDe enige die nog enigszins met de gedachtegang van Oostende mee wilde gaan leek me raadslid van Reijswoud (VVD), die zich afvroeg of deze openbare toelichting geen schade zou toebrengen aan de onderhandelingspositie van de gemeente.

Ook hier wat koudwatervrees dunkt me. De minimale voorwaarden waarmee de gemeente akkoord kan gaan zijn vastgelegd en feitelijk openbaar.

Uiteraard hoopt de gemeente door middel van onderhandelingen meer dan de minimale voorwaarden binnen te halen, waarbij het natuurlijk wel de vraag is of dat gaat lukken.

Misschien vind van Reijswoud wel dat je als gemeente helemaal geen minimum voorwaarden moet stellen, of vindt hij de huidige gemeentelijke ambitie wat aan de hoge kant. Dat kan, maar dat horen we dan wel in de aankomende commissievergadering.

Maar dat heeft natuurlijk niets van doen met de aanwezigheid van de pers en belangstellenden tijdens deze avond.

Persoonlijk vind ik de gemeentelijke ambitie ook wat aan de hoge kant, maar daarover een andere keer.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: