Schoon vegen

vegenTegenover Langbroek’s opvatting, dat de burgers van Enkhuizen uiteindelijk zullen opdraaien voor de kosten die voortvloeien uit de afronding van het SMC dossier en dat zij dus recht hebben op een openbare behandeling van dat dossier, staat de opvatting van D66 fractievoorzitter van Marle.

Hem lijkt een besloten behandeling van dat dossier wél verstandig, omdat anders de Nijs zo maar zou kunnen aanschuiven.  Zo las ik althans in de Enkhuizer krant.

De logica achter beide standpunten laat te wensen over. Om te beginnen is de Enkhuizer belastingbetaler altijd de klos en volgens de redenatie van Langbroek zou je om die reden dan ook nooit iets in besloten kring kunnen bespreken. Zover zou ik niet willen gaan.

Aan de andere kant begrijp ik de argumentatie van van Marle ook niet goed.

Als je 7 jaar lang slaafs de aanwijzingen van het college hebt opgevolgd en vervolgens plat op de bek bent gegaan, dan zou ik ook graag de opvattingen van de tegenpartij wel eens willen horen voordat ik ergens een besluit over zou nemen.

Dat het college in deze kwestie haar eigen straatje graag wil schoonvegen ligt voor de hand, maar misschien is het ook verstandig om nu ook eens de opvatting van de andere partij te horen. En dan rechtstreeks en niet in een versie die college en ambtelijke staf het beste uitkomt.

Volgens mij heeft de raad het volste recht iedereen uit te nodigen die zij wenst en waarom zou dat de Nijs niet kunnen zijn om (met het oog op het te nemen besluit) haar standpunt toe te lichten.

Van MarleEn denkt van Marle, dat (als de raad daarvoor de moed zou kunnen opbrengen) de Nijs dan met de eis zou komen dat het college niet aanwezig zou mogen zijn?

Persoonlijk denk ik dat een in het openbaar gevoerd gesprek met de Nijs enorm verhelderend zou kunnen werken.

We hebben het hier per slot van rekening niet over een strafzaak, maar over een civiele zaak tussen twee in principe gelijkwaardige partijen.

De argumenten die beide partijen hebben aangevoerd zijn bekend en openbaar. Dus waarom al dat gekonkel binnenskamers?

Het enige argument dat ik daarvoor kan bedenken is dat de betrokkenen (en dat is natuurlijk ook de raad zelf) proberen hun eigen straatje schoon te vegen. Maar die manier van werken levert alleen maar nog meer wrok en weerstand op.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Schoon vegen”

  1. Met dit college blijf je vegen. Niets maar dan ook niets in projecten kan tot een goed einde worden gebracht. REZ SMC DROM Boschplein Immerhorn, SED? Tel hier eens alle verloren gegane gelden op . Maar ja het is hun geld toch niet.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: