Komedie

langbroek-1Op 3 september is er een raadsvergadering gepland met als mysterieuze toevoeging (noodcyclus). Ik neem aan dat tijdens die vergadering besluiten zullen worden genomen die betrekking hebben over de verdere gang van zaken rond het conflict met de Nijs.

Ter voorbereiding van die vergadering wordt er vanavond een besloten raadsvergadering gehouden. In de Enkhuizer Krant van vandaag lees ik dat HEA en LQ daarbij niet aanwezig zullen zijn.

Dat achter gesloten deuren over de relatie met de Nijs wordt vergadert is niet de eerste keer. Het heeft tot dusver niet veel meer opgeleverd dan rookgordijnen waarachter het college zich ten opzichte van de raad (en daarmee ook de rest van de bevolking) dacht te kunnen verschuilen.

Zoveel is duidelijk, het college (met als constante burgemeester Baas) heeft de afgelopen 7 jaar lopen blunderen in dit dossier, uiteraard mede op advies van de ambtelijke organisatie.

Met (voor wat mij betreft) voorlopig hoogtepunt, dat het college de voltallige raad er van wist te overtuigen, dat het idee van een “gefaseerde realisatie van de oorspronkelijke plannen” een realistische mogelijkheid was.

Elke buitenstaander snapte dat dit (gezien de omstandigheden) niet meer was dan luchtfietserij, maar onze volksvertegenwoordigers, gezagsgetrouw als ze zijn, hapten gretig naar deze voorgehouden worst.

quastenDe vraag die vanavond zal worden besproken is volgens mij dan ook niet of men wel of niet in hoger beroep zal gaan tegen het vonnis van de rechter. De positie die de gemeente inneemt lijkt me uitermate zwak.

De Nijs heeft laten doorschemeren dat als de uitspraak definitief is, een verzoek tot vergoeding van de geleden schade tot de mogelijkheden behoort, maar dat zij zich liever niet bezig houdt met rechtszaken.

Met andere woorden, met heeft liever compensatie in de vorm van een nieuwe bouwopdracht en daarover zal vanavond in beslotenheid worden vergaderd.

De uitkomst daarvan zal zijn dat men juichend naar buiten zal treden met de gevonden oplossing en dat de daarmee gepaard gaande kosten onder het tapijt zullen worden geveegd.

Dat zowel Langbroek als Quasten deze komedie aan zich voorbij laten gaan siert hun.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Komedie”

  1. Correctie mbt de noodcylusvergadering.
    Deze staat jaarlijks standaard op de kalender ten tijde van het zomerreces.
    Er is GEEN vergadering uitgeschreven en het SMCverhaal zal alleen vanavond *11-08* achter gesloten deuren met de fractievoorzitters – minus zover ik weet Hans Langbroek en mijn persoon- plaatsvinden.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: