Geroezemoes

spraakverwarring
spraakverwarring

Tijdens de commissievergadering afgelopen dinsdagavond werd bij herhaling de bijna wanhopig vraag gesteld “wat hebben wij geleerd van het SMC”.

Een duidelijk antwoord bleef uit, we mogen er dus vanuit gaan dat de raad noch het college (en de ambtelijke organisatie waar het college op steunt) helemaal niets heeft geleerd.

Bij het SMC zijn we nu zover dat de rechter deze maand uitsluitsel zal geven wat er gaat gebeuren. Wint de gemeente, dan wint ze van een kip die geen veren heeft om te plukken. Verliest ze, dan is het enige wat blijft 7 of 9 jaar ambtelijk geroezemoes dat niets heeft opgeleverd.

Ok, er staat inmiddels een prachtig gezondheidscentrum, maar dat is niet dank zij de gemeente, maar dank zij particulier initiatief.

In het REZ is men al jarenlang op zoek naar nieuwe “kostendragers” zoals men dat noemt. Maar op het REZ zit al jarenlang een kostendrager die elk jaar netjes zijn erfpacht betaalt.

Daaruit zou onderhoud en opwaardering van de publieke ruimte betaald moeten worden. Als de voorgestelde “op concurrentie gerichte dialoog” is afgerond is de pot die daarvoor is opgericht, leeg.

De enige die tot dusver een samenhangende visie op het gebied gepresenteerd heeft is een particulier onderneming, SWL. Die visie heeft de gemeente geen cent gekost. Ze is uiteraard ingegeven door eigen belang, maar wie zou haar daar ongelijk in geven. Het is in ieder geval iets.

Wat de gemeente tot tot dusver heeft geproduceerd is geroezemoes. Vlekkenplan hier,  vlekkenplan daar. Nieuw vlekkenplan, neen, dan toch maar weer het oude enz, enz.

Honderd en één opvattingen en suggesties zijn bestudeerd het eind resultaat is, de kas is leeg en we zijn nog niet eens uit het startblok.

Een organisatie die zichzelf te onbekwaam verklaard om een camping te beheren, (hoe moeilijk kan dat zijn) gaat zichzelf nu bezig houden met een aanbestedingsplan nadat ze de “kaders” daarvoor door een ingehuurde kracht heeft laten vaststellen.

Ik stel me voor dat de communicatie paragraaf die de raad op het laatste moment heeft toegevoegd als een soort godsgave werd beschouwd. Gelukkig weer iets om over te vergaderen en de gegeven daarvan weer eens te evalueren.

Ik stel me voor, dat als je aan een aantal organisaties die zich bezighouden met de verhuur van vakantiewoningen een briefje stuurt met de mededeling dat je tig hectare wilt verhuren voor de bouw van vakantiewoningen, die qua stijl een beetje moeten aansluiten bij de binnenstad van Enkhuizen, dat er belangstellenden zullen zijn.

Vooral als je zegt dat de erfpacht gebaseerd zal zijn op een grondwaarde van € 60.- m2. Lijkt me wat aan de lage kant, maar dat probleem los je op door het vragen van een lumpsum als bijdrage in het opwaarderen van de ruimte.

Degene met het leukste plan en de hoogste lumpsum mag aan de gang. Wat we tot dusver gezien hebben is een ambtelijke voorhoede die graag projectontwikkelaartje wil spelen maar daarvoor de capaciteiten mist en tot dusver uitsluitend geroezemoes heeft ontwikkeld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: