Valt te overzien

Leed valt te overzien
Leed valt te overzien

Kenners hebben me verteld, dat vrijwel de hele bestuurlijke elite af en toe mijn blog leest. Ik heb geen idee. Op een paar uitzonderingen na reageren ze niet en voor het geval dat ze het lezen steken ze er weinig van op.

Zo roep ik (vanaf het moment dat Kamper een begraafplaatsverbod werd opgelegd) dat dit niet zo maar kan.

Niet luisteren natuurlijk, want tijdens hun puppy-training krijgen raadsleden aangeleerd dat ze alleen maar aandacht moeten schenken aan ambtelijke adviezen, want die mensen denken zo lang na over de dingen, dat het onbestaanbaar is dat anderen het beter kunnen weten.

En dus zitten we (ik bedoel de Enkhuizer belastingbetaler, niet de raadsleden, die steken gewoon hun kop in het zand) met de gebakken peren.

Want Kamper neemt het (in mijn ogen terecht) niet, dat de gemeente zijn reputatie heeft geschaad door misbruik van haar bevoegdheden en stapt naar de rechter. Dat bekent advocaatkosten, procedure kosten want reken maar dat Kamper met vlag en wimpel door die procedure komt.

Kan allemaal voorkomen worden als de raad zou ophouden met zichzelf voor van alles en nog wat onbevoegd te verklaren en haar verantwoording zou nemen door niet blindelings achter haar griffier aan te blijven lopen.  Die staat weliswaar ten diensten van de raad, maar heeft ook weer een Baas waar hij rekening mee moet houden, dus dan weet je het wel.

De oplossing van het conflict ligt binnen handbereik en kost niet meer dan € 1000,-. Een schijntje van de kosten die de belastingbetaler moet ophoesten als de gemeente zich in een kansloze procedure begeeft.

De eerste stap is herroeping van het afdoeningsbesluit dat de raad tijdens haar laatste raadsvergadering heeft genomen.

De tweede stap is herroeping van het begraafplaatsverbod, ooit uitgevaardigd door burgemeester Baas, maar inmiddels door het afdoeningsbesluit gesanctioneerd door de gehele raad.

De eerste twee stappen zijn gratis, de derde kost wel geld. Namelijk de heer Kamper compenseren voor de immaterieel schade die hem is toegebracht door het misbruiken van bevoegdheden door de gemeente.

Ik heb Kamper gevraagd of hij het met een dergelijke regeling eens was. Hij vindt het prima als het zo wordt opgelost, dus ik zou zeggen. “Gaan met die banaan”.

Wie moet het initiatief nemen tot een dergelijke oplossing? Volgens mij beschikt de raad over een nestor, die wordt geacht het oudste en de wijste lid van de raad  te zijn. Mooie taak voor hem.

Wat overblijft zijn de malversaties die Kamper meent te hebben ontdekt in het beheer van de begraafplaats. Daar weet ik niets van en heb ik dus ook geen oordeel over. Wel lijkt het me dat dit grondig moet worden uitgezocht. Raadslid Langbroek houdt zich met dit onderdeel bezig.

Het lijkt me verstandig als anderen (met enige financiële achtergrond) hem daarin zouden bijstaan, maar dat is aan hem om te beslissen.

Ik schreef eerder al, dat reputatieherstel van Kamper reputatieverlies van burgemeester Baas met zich meebrengt. Dat heeft hij (Baas) dan aan zichzelf te wijten, maar een ding is zeker, hij gaat er geen stuiver minder door verdienen en al zijn vakantiedagen blijven behouden.

Dus het leed valt te overzien.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Valt te overzien”

  1. Baas trekt zich hier niets van aan. Laten we hopen dat de zeer zwakke raad in Enkhuizen haar werk eens echt gaat doen en haar betrokkenheid richting de burger laat zien. . Er zitten te veel moetjes in de raad. Reputatie heeft Baas niet en zal hij ook nooit krijgen. Er wacht hem een martelgang van 4 jaar. Dan eindelijk zijn ”welverdiende” pensipoen. Lees opgeruimd staat netjes.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: