Houwen zo.

duimjeAanstaande dinsdagavond in de commissiegrondgebied (?) een van de belangrijkste stukken in het gemeentelijke jaar.

De jaarrekening waarin de gemeente verantwoording aflegt over de uitgaven in 2013.

Nogal belangrijk dus en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom politieke partijen er op hun website  geen enkele aandacht willen aan besteden.

We zullen het moeten doen met de losse opmerkingen die er tijdens de commissievergadering zullen worden gemaakt.

Daarbij komt, dat de meeste vragen die ter verduidelijking dienen via agora zullen worden gesteld. Helaas zijn vragen noch antwoorden openbaar.

Wat weer wel openbaar is zijn de reacties van commissieleden tijdens de vergadering. Die zullen verklaren, dat de bij hen levende vragen weer naar tevredenheid zijn beantwoord.

Geen verwijt richting gemeente dus, die wat mij betreft hier uitstekend werk verricht. Eerder richting politieke partijen die blijkbaar te lamlendig zijn om hun kiezers te informeren.

De jaarstukken (198) pagina’s zien er fantastisch uit, alleen zou ik liever over een gedrukt exemplaar beschikken. Maar eens bij de griffier informeren of er nog gedrukte exemplaren over zijn over hetgeen zij zo links en rechts wensen goed te keuren..

Omdat ik graag wel eens zou willen vergelijken hoe de zaken bij onze buurgemeenten er voor staan heb ik even op hun websites gekeken of ik daar soortgelijke informatie kon vinden.

Helaas, niet kunnen vinden. Ik mag dan wel een zeuren over onze goede gemeente, maar voor wat betreft digitale informatie lijken ze me toch een voorsprong te hebben op buurgemeenten StedeBroec en Drechterland.

Laten we dus maar hopen dat dit zo blijft als we straks één ambtelijke organisatie hebben.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: