Schrappen

DebatDoor SPORT BEWEEGT, stichting i.o. waren ons een viertal prikkelende stellingen in het vooruitzicht gesteld die tijdens het openbare sportdebat op 11 februari konden worden besproken.

Daarnaast ook nog de aankondiging dat de discussie geleid gaat worden door een professionele gespreksleider die ook de Westfriese Sportverkiezingen gepresenteerd had en je slaapt meteen een paar dagen minder goed.

Maar inmiddels zijn de prikkelende stellingen binnen en blijken het allemaal mooie retorische vragen te zijn. Zoals “Sport staat tot 2030 niet op de agenda. Is dat een gemiste kans?”

Eerste wat bij me opwelt is natuurlijk, hoe weet de vragensteller dat sport tot 2030 niet op de agenda staat.

Dan de eigenlijke vraag, “is dat een gemiste kans?”. De vraag stellen is haar beantwoorden. Natuurlijk, een gemiste kans als in 2030 zou blijken dat al die jaren sport niet op de agenda heeft gestaan, maar dat weten we pas in 2030.

De avond leek me juist bedoeld om sport een wat dominanter plek op de agenda te geven.

Wat de avond extra spannend maakt is natuurlijk dat het debat zal worden gejureerd door Henriëtte Kievit van het NOC/NSF. Dat zal nog een hele klus worden want voor debat is nauwelijks tijd.

Er zijn 22 minuten per stelling beschikbaar. Er zijn 10 sprekers per stelling die elk een minuut krijgen. Resteren er nog 12 minuten waarvan er 5 beschikbaar zijn voor  vragen uit de zaal, die uiteraard ook beantwoord moeten worden wat ook al gauw 5 minuten in beslag neemt.

Kortom er zijn precies 2 minuten over voor debat, wat me een beetje aan de korte kant lijkt. Maar misschien besluit de organisatie wel dat ze best 1 of 2 stellingen kunnen schrappen. We wachten in angstige spanning af.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

8 gedachten over “Schrappen”

   1. Laten al die betrokkenen nou eens eerst allemaal een bedrag vrijmaken ipv naar de gemeente te kijken. Gek dat liberale partijen het weer aan de lokale overheid willen overlaten. Een lokale overheid die de liberalen eerst hebben laten leegbloeden op onderhoudsgebied. Ook Scholten moet maar commitment tonen. Overleggen met Stede Broec maar nog beter gewoon investeren in de Immerhorn als dat geld er zou zijn. Nu wordt een sterfhuisconstructie door middel van jarenlang gepraat bewerkstelligd. Sportclubs wordt een worst voorgehouden. Je kunt op de Immerhorn zo mooi ook watersport combineren, lastiger in de polder nietwaar.

    Like

 1. Benieuwd of iemand nog even benoemt dat de sport clubs destijds zelf aangaven op immerhorn te willen blijven omdat NOC/NSF aangaf dat sport in de buurt most blijven en niet aan de rand van de Gemeente.

  Like

  1. Was zeker van plan dat te benoemen, maar had geen weet van een eerder NOC/NSF advies. Is dat ergens terug te vinden of is die informatie alleen beschikbaar voor de SP.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: