Dagdromen

enkhuizerzandHet verhaal over de camping lijkt een beetje op het verhaal rond de sportaccommodaties. Ook daar werd noodzakelijk onderhoud keer op keer weer uitgesteld, omdat nog steeds de mogelijkheid gloorde dat het gehele complex zou verhuizen richting Stedebroec.

Volgens krantenberichten was er een projectontwikkelaar die een geheel nieuw complex zou aanleggen in ruil voor de mogelijkheid huizen te mogen bouwen in de Immerhorn. Een broodje aap verhaal waaraan men in de D’66/VVD fractie nogal geloof hechte.

Om te beginnen moet je eerst het hele complex verhuizen, voordat er met de huizenbouw kan worden begonnen. De financieringskosten daarvan zijn zo enorm, dat geen projectontwikkelaar die voor zijn rekening neemt. Ook al omdat de huizenbehoefte in Enkhuizen maar langzaam groeit en het dus jaren gaat duren voordat men de kosten van die investering terug heeft verdiend.

Hetzelfde geldt voor de camping. Je zult eerst de camping moeten verhuizen, voordat je kan beginnen te bouwen op de vrij gekomen grond. Het idee is dat de verhuur van de vrijgekomen grond dan zoveel gaat opleveren, dat je daaruit de verhuizing kunt betalen en andere leuke dingen kunt realiseren.

Zoals het opknappen van het openbare gedeelte van het recreatieoord. Want alles moet kostenneutraal gebeuren. Dat wil zeggen, de gemeente heeft geen geld beschikbaar om die opknapbeurt uit eigen middelen te betalen.

Inmiddels is men er in het college ook achter dat een en ander niet gaat lukken en heeft men om verruiming van de in het vlekkenplan vastgelegde condities gevraagd. Vrijwel de gehele raad heeft daarmee ingestemd. Alleen Het Enkhuizer Alternatief niet, omdat men daar nog steeds gelooft in de boze projectontwikkelaar, die louter en alleen vanwege het geld snode plannen heeft met het recreatieoord.

Maar zelfs met de verruimde mogelijkheden binnen het vlekkenplan gaat het volgens mij niet lukken. Het is allemaal pure dagdromerij.

Leuk voor de ambtenaar die zich er mee bezig mag houden. Verspilde moeite voor wat betreft de toekomst van het recreatieoord.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

17 gedachten over “Dagdromen”

  1. Nogmaals ik ken die plannen niet. SWL heeft ze alleen naar raadsleden gestuurd. Maar als hij de camping ongemoeid laat, dan is er volgens mij sprake van een gelopen race. Wat volgt is alleen maar gewichtigdoenerij vanuit de Breedstraat.

   Volgens verschillende partijen mag het park niet zelf supporting zijn. Daarmee ontneem je de exploitant van het park een belangrijke bron van inkomsten, dus geen hond die er intrapt.

   Men vergadert nog even door, maar bij het aantreden van het nieuwe college zullen er knopen worden doorgehakt. Mocht ik gekozen worden dan zal ik er in ieder geval op aandringen dat aan deze farce een einde wordt gemaakt.

   Like

   1. Dan kunnen we, Pim, alleen maar hopen dat er geestverwanten van jou aan het roer komen. Wat farce! En hoe ga je dit aan de campinggasten verkopen.

    Like

 1. Oja .. Verhuizing naar de voetbal velden was ook nog een optie volgende de gemeente … Welgezien voor de rijke onder ons .. Want een plek kopen daar was ongeveer 25.000 euro !! Wie heeft dat nou tegenwoordig …en de meeste caravans konden ook niet een mee .. Die zijn zo oud wat nu niet te zien is ,maar ga je ze van hun plek halen vallen ze uit mekaar ..
  Daarom !! Wij zijn blij met u men pim !! Eindelijk iemand die wakker is en de andere kant van de medaille ziet en dat zijn wij de camping !! Top

  Like

 2. Dit roept bij mij de vraag op of het openbaar is welke ambtenaren voor de gemeente werken en wat hun taakomschrijving is. De gemeente en haar ambtenaren zijn in feite het geheugen van de gemeente. Plannen e.d. liggen ergens op de plank en worden waarschijnlijk door hun, bij een nieuwe politieke bestuurslaag, weer naar voren geschoven. Hoe zit zoiets eigenlijk in elkaar? Ook hier een taak voor Paljas?

  Like

  1. In theorie openbaar maar nooit aanspreekbaar, omdat het is altijd de wethouder die verantwoordelijk is. Diens mogelijkheid tot sturen is echter betrekkelijk gering. Maar zeker een taak voor Paljas om wat realiteitszin in dit soort zaken te bevorderen.

   Like

  2. Goed dat de camping van zich laat horen. Ik vind het wel gek -zoals in een andere post verwoord- dat er een nieuw bestuur is, maar er bij mijn weten nooit een signaal naar een raadslid is toegegaan dat de mening van het bestuur veranderd was. Of is dit wel gebeurd? Zo niet, dan vind ik het ‘ze luisteren ook totaal niet naar de camping’ gehalte wat misplaatst. Om mijn vroegere raadslidmaatschap te ‘herdenken’ (en iets wat veel van Pim’s reageerders volgens mij kunnen beamen), ik nam elk signaal serieus en ging in gesprek…. En het is niet alsof het Vlekkenplan gisteren verzonnen is…

   Like

     1. Die vernieuwing is fout sorry.

      Wilde Bokhove antwoorden dat de raadsleden van de nieuwe mening van het gewijzigde bestuur afweet al sinds een jaar of 2 minimaal.

      Like

 3. Zo, Pim! Eindelijk wakker? Wat jij hierboven hebt neergezet, wordt door ingewijden al jaren gezegd. Een soort van ‘roependen in de woestijn’. Velen weten eigenlijk niet hoe het, m.b.t. de camping, allemaal in elkaar steekt. Een paar misverstanden op een rijtje: A)het campingbeheer valt onder een stichting, of vereniging. B)de leden van de belangenvereniging willen graag noordwaarts verhuizen, naar de locatie zoals gesteld in het vlekkenplan, versie ?.? C)de campingbewoners zijn zelfvoorzienend, nemen al hun proviand mee vanaf huis en mijden de Enkhuizer binnenstad als een ernstige ziekte. D)de camping wordt bewust door de bewoners verwaarloost, omdat men toch weg moet (sommigen leven al meer dan 20 jaar met die wetenschap!).

  Velen (ook Enkhuizers) weten niet eens hoe het er uit ziet op de camping. Laat staan, dan men weet hoe mooi het daar is. Wanneer je het uitzicht in je hebt opgenomen, snap je dat het het waard is om deze strijd te strijden.

  Kom zelf kijken. U bent van harte uitgenodigd!

  Like

  1. Inderdaad, eindelijk wakker. Besef nu pas hoe onrealistisch deze plannen eigenlijk zijn. Helaas weet ik niet hoe het plan van SWL er uit ziet, maar als hij de camping ongemoeid laat, dan voorspel ik dat zijn plan wordt uitgevoerd.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: