Voorkauwen

MarleZoals ik hier al schreef vond ik de routekaart naar de toekomst maar niets.

Heimelijk hoop je er dan op dat iemand in de raad zit die roept, “Wanneer houden we nu eens op met geld verspillen aan deze onzin. Zijn ze in de Breedstraat zo fantasieloos dat we grof geld moeten uitgeven aan de visie van anderen, die geen flauw benul van Enkhuizen hebben en die we eerst moeten uitleggen wat er in Enkhuizen speelt”.

Je krijgt dezelfde adviezen die ze overal slijten. Toeristen, flexibiliteit, etc, etc.

Het “advies” de havens te benutten als overwinterplek voor (naar ik aanneem) de bruine vloot kun je moeiteloos ook kwijt in Medemblik, Hoorn, Kampen, Harlingen, Makkum om maar eens een paar plaatsen te noemen.

Een deel ervan ligt in Lelystad heb ik begrepen. Omdat het daar goedkoper is.

Moeten wij dan onze prijzen verlagen, zodat ze hier weer terug komen? Maar bovenal, heb je iemand anders nodig om zo’n tip te geven en kun je dat niet zelf bedenken?

Maar nee, iedereen was laaiend enthousiast. Lekker veel plaatjes en dus reuze inspirerend allemaal.

Alleen van Marle (D’66) zag een klein mankement en wilde een aanvulling. Het was weliswaar een routekaart, maar begin en einde ontbrak, zodat hij pleitte voor een uitvoeringsprogramma. Mede liberaal Slier (VVD) steunde hem daar in.

Rian_van_DamDat wilde de rest dan weer niet. Lekker vrijheid, blijheid. Beetje de omgekeerde wereld. De liberalen willen dat overheid zich vastlegt door middel van een uitvoeringsplan, de rest wil dat niet. Waarschijnlijk ook, omdat van Marle daar de nog resterende € 17.000,- aan uit wilde geven.

Kortom, geweldig plan, maar niet zo geweldig dat je daar nog niet eens een  extra € 17.000,- aan wil spenderen om uit te vinden hoe je dat plan zou moeten uitvoeren.

Wethouder van Dam sprak in dat opzicht wijze woorden. We hebben een afdeling economische zaken en laat die uitzoeken hoe het plan moet worden uitgevoerd.

Lijkt me ook. De dames en heren van economische zaken hebben allemaal een HBO opleiding (voor minder doen we het niet) en die hebben al voorgekauwd gekregen “wat” ze moeten doen. Niet nog eens € 17.000,- uitgeven om voor te kauwen “hoe” ze het moeten doen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Voorkauwen”

 1. Ik snap het enthousiasme zelf niet helemaal. Ik heb al eens eerder gezegd dat stadsvisie, havenvisie, structuurnota, mislukte hert, routekaart, accommodatienota, alle parkeernota’s allemaal zondegeld zijn. Sterker nog, onze HARTENvisie was niet alleen bedoeld als visie maar ook als ‘bewijs’ dat het wel voor wat minder kan…

  Like

  1. We gaan dit jaar 150.000 euro op subsidies besparen. Los van het feit dat ik vind dat daar ook een zekere wildgroei in zit krijg ik het gevoel dat die besparing niet nodig zou zijn geweest als we wat minder visies door buitenstanders hadden laten produceren.

   Like

   1. Eens. Maar ik vrees dat en en nodig is/was. Daarnaast was het een gevoel van “we moeten toch wat” na het mislukte eerste HERT rapport. Ik vond dat hele krediet weggegooid geld (net als accommodatienota) omdat 1. Met de helft wordt toch nooit wat gedaan 2. Vage doelen waar niemand het mee oneens kan zijn 3. Er is geen geld om de boel uit te voeren, tegen de tijd dat dat er misschien wel is, is de situatie veranderd (denk aan samenwerking Stede Broec).

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s