Kwaad

Kwaad ????? Kies dan een Paljas in de Raad
Kwaad ?????
Kies dan een Paljas in de Raad

Dit weblog heeft een archief. Daarin zijn alle berichten opgeslagen die ik de afgelopen 4 jaar heb geschreven. Je kunt dat archief per maand of per onderwerp raadplegen.

Dat laatste kan via de rubriek “Waaar gaat het over”. De lettergrote is een indicatie van het aantal berichten per trefwoord.

U kunt dus in één oogopslag zien waar ik me de afgelopen vier jaar druk over heb gemaakt. Als U op zo’n trefwoord klikt krijgt U de berichten met dat trefwoord in omgekeerd chronologische volgorde (het laatste bericht eerst) gepresenteerd.

Het is dus eenvoudig te controleren hoe ik over een bepaald onderwerp dacht toen het speelde. Kom daar maar eens om bij de politieke partijen die in de raad zitten.

Natuurlijk gaat het hier in alle gevallen om mijn persoonlijke mening op dat moment, maar ik vind dat weer net even waardevoller dan de opgeleukte versie waar politieke partijen zich achteraf van bedienen.

Neem bijvoorbeeld de machtswisseling die een jaar geleden plaatsvond. Een onbenullig verschil over pakweg € 30.000,-   leidde er toe dat de gemeente werd opgezadeld met een kostenpost die in potentie kan oplopen tot € 300.000,-.

Drie wethouders die op basis van een onbenullig verschil van mening hun functie ter beschikking meende te moeten stellen en een nieuwe coalitie die kosten noch moeite wilden sparen om hun eigen ploegje aan de macht te helpen.

Dit alles in de wetenschap dat die nieuwe ploeg nauwelijks meer kon doen dan op de winkel passen. En dat kost de burger dan € 300.000,- extra.

In het verleden placht ik me daar (op mijn blog) druk over te maken. Maar dat heeft weinig indruk gemaakt op de zittende raadsleden.

Misschien helpt het als ik me daar (als toekomstig raadslid) kwaad over zou maken.

Dus als U ook kwaad bent over de gang van zaken in het verleden, dan is het nu misschien tijd een paljas in de raad te kiezen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Kwaad”

  1. Nog een keer dan. Nu op NHD . EH stimuleert zonnepanelen. En de pot is leeg predikt men in de Breedstraat. Weer een staaltje van volledig langs elkaar heen werken in de organisatie……….het houd niet op…….

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: