Op de agenda

Op de agenda
Op de agenda

Gelukkig ging het politieke leven in Enkhuizen gewoon door en stelde D’66 vragen over de voortgang van de Drommedaris en de uitkomst van de overeenkomst tussen stichtingsbestuur en het college.

Ik heb die vragen nog nergens terug kunnen vinden, maar vond het idee wel gedurfd.

D’66 is natuurlijk de partij van oud-wethouder Boland, de grote voorvechter van de verbouwing.

Dat de verbouwing minder soepeltjes verloopt als was verondersteld (men had elke mogelijkheid onder de loep genomen en er konden dus helemaal geen tegenvallers ontstaan volgens projectleider Conijn) is inmiddels bekend. Hoeveel extra dat gaat kosten nog niet.

Dat de gemeenteraad op het laatste moment nog 3,5 ton beschikbaar stelde voor de verbouwing staat ook vast. Dat zij dat deed, op voorwaarde dat toekomstige subsidietoewijzingen zouden terugvloeien in de gemeentekas, is ook een feit.

sinterklazenDe nog niet beantwoordde vraag is echter, hoeveel van het reeds door het stichtingsbestuur ontvangen subsidiebedrag vloeit terug in de gemeentekas. Daar zit ik, maar kennelijk ook D’66 met spanning op te wachten.

Maar daar moet kennelijk eerst nog stevig onderhandeld worden. Vraag is alleen of je dat als verdeeld college een paar weken voor de verkiezingen nog wel moet doen. SP en CU/SGP waren voorstander van de verbouwing.

PvdA stemde tegen, maar heeft vanaf 1 februari geen wethouder meer in het college. Burgemeester Baas, voorzitter van het college, zit in het comité van aanbeveling dat voorstander was van de verbouwing.

Kortom dank aan Emile, die dit onderwerp weer eens op de agenda heeft geplaatst, maar tegelijkertijd ben ik bang dat de gemeente weer eens voor Sinterklaas gaat spelen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Op de agenda”

  1. Een interessante vraag. Uit eerdere documenten blijkt dat er voor veel subsidies een soort ‘verdeelsleutel’ was. Oorspronkelijk ook bij de BGL gelden. Het is dus niet waar dat altijd al vastlag dat de gehele BGL naar de gemeente zou gaan. Echter, dat stond wel in het voorstel dat aangenomen (met medeweten van voorstemmers, de wethouder, stg-bestuur) is. Ik vermoed dat m.n. die laatste twee dat feit maar niet benadrukt hebben, om nog wat speelruimte te hebben. Ik denk dat BGL ook niet zo snel ok zal vinden als alles naar verbouwing. Maar ook dat is door betrokkenen maar niet benadrukt. Al lange tijd werd met die verdeelsleutels ‘dubbel’ gerekend, zie ook wat bligposts op SP blog. Gedurende de jaren voorafgaand van het definitieve voorstel is standaard maar gerekend met een ‘zekere’ 341k van de gemeente. Meer subsidie dan ‘meegenomen’. Ik vermoed dat die oude verdeelsleutel zo ongeveer genomen is, weet hem niet precies meer. D66 weet dat wel 😉 Dit was allemaal bekend, onbegrijpelijk dat (i) de voorstemmers zijn meegegaan met iets wat zo niet vast lag, met risico’s (ii) tegenstemmers dit niet (meer) weten. Begrijpelijker is dat D66 de eigen rol, met name van de wethouder, hiermee maskeert. DIE heeft dit ‘geregeld’. Nou, nog iets onbegrijpelijks bij al die skeletten: het stilzwijgen.

    Like

  2. Als de Stichting het geld houdt, dan moeten de burgers van Enkhuizen er voor opdraaien.

    Als de Stichting het geld aan de Gemeente geeft, zoals afgesproken, dan komt de Stichting geld tekort voor de inrichting en die beloofde ton voor de verbouwing zullen ze ook niet bij kunnen dragen.

    Dat wordt dan nog een dramatisch theater, met een tochtige toegangsdeur, een halve lift, koude klapstoeltjes. Wie weet dreigt de Stichting dan met opstappen. Dan zijn we weer terug bij hoe het eens begon.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: