Klus

accountant 1Gisteren voor de eerste keer (na 7 maanden) weer eens naar een raadsvergadering geluisterd. Viel me fysiek niet mee. Die ziekenhuis opnames hebben er toch zwaarder in gehakt dan ik veronderstelde.

Het bomenplan heb ik maar gelaten voor wat het was. Ik was eigenlijk alleen maar benieuwd naar de reacties op de begroting voor 2014.

De coalitie was, zoals viel te verwachten, laaiend enthousiast, waarbij ik overigens het gevoel kreeg dat Stolk wel erg veel eer zoor de SP opeiste.

De oppositie is meestal interessanter, maar VVD en D’66 stelden een beetje teleur. Een begroting brandhout noemen doet het misschien leuk tijdens de verkiezingen, maar is me toch wat te mager voor wat betreft een bijdrage aan het debat.

NE deed het wat mij betreft beter door een opsomming van concrete bezwaren.

Maar het meest kon ik me toch vinden in de waarschuwende woorden van CU/SGP. Op deze manier doorgaan zal onmogelijk blijken, de komende jaren zullen er toch echt pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden.

Keuzes die nu nog konden worden vermeden door een greep in de reserves te doen, maar daar kun je niet oneindig mee doorgaan.

Daarmee zijn de thema’s voor de komende verkiezingen wel aangegeven. Links zal roepen dat men de sociale voorzieningen in stand heeft weten te houden en rechts zal roepen dat dit op termijn niet is vol te houden. Beiden hebben gelijk.

Er wacht het college dat na de verkiezingen zal aantreden een gigantische klus.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s