Aan de pols

renskeEerlijk gezegd heb ik niet zoveel kaas gegeten van de thuiszorg, maar toen de SP liet weten een avond in het Postkantoor in Bovenkarspel te organiseren waar  Renske Leijten het allemaal zou uitleggen, was ik natuurlijk meteen verkocht.

Wat mij betreft is Renske toch de Doutzen onder de Tweedekamerleden en een gloedvol betoog van haar leek me de beste manier om in het onderwerp thuis te raken.

Het mocht helaas niet zo zijn. Renske zelf was op 13 maart niet in een druk bezocht “Postkantoor”. Ze moest stemmen in de Tweede Kamer lieten de organisatoren weten en dus kwam er een fractiemedewerkster van de SP, die aanzienlijk minder Doutzen was dan Renske zelf.

Hoe dan ook de vergadering werd goed bezocht en de verontwaardiging over de voorgenomen bezuinigingen was groot.

Dat de gemeente de taak van de rijksoverheid diende over te nemen was volgens wethouder Olierook (SP) niet zozeer het probleem. Wel de prijs waartegen dat moest gebeuren.

Er vielen nog al wat vaktermen tijdens de vergadering, waar de meeste aanwezigheden kennelijk wat minder moeite hadden dan ikzelf. De vraag die door mijn hoofd woelde was, is een overheid überhaupt geschikt om zoiets als thuiszorg te organiseren of moeten we nadenken over andere vormen van organisatie.

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Als ik wethouder Olierook goed begreep wilde hij liever bezuinigen op allerlei overleg structuren dan op de werkvloer, maar dat lijkt me eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Hijzelf maakt namelijk zelf ook deel uit van het overlegcircus dat we met zijn allen in stand houden en noodzakelijk vinden. Wie bepaalt wat zinvol en zinloos overleg is.

Enfin, troost is dat alle aanwezigen van goede wil waren en er dus linksom of rechtsom een oplossing moet komen. Jammer dat Renske er niet was, maar goed om te zien dat onze lokale SP (Delleman en Keesman) de vinger aan de pols probeert te houden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: