Hulde

Rian_van_DamKort geleden schreef ik over het respect dat college en ambtelijke organisatie (maar ook de raadscommissie) ten toon spreiden wanneer het gaat om de opvattingen die leven bij direct belanghebbenden.

Daar lijkt bij het aantreden van de nieuwe ploeg wethouders verandering in te zijn gekomen. Wat natuurlijk valt toe te juichen. De bijeenkomst met de omwonenden van de Molenweg heeft een bescheiden resultaat opgeleverd.

Hun opvatting dat je (van wege de veiligheid) een trottoir niet moest opofferen voor een minuscuul groenstrookje heeft uiteindelijk gehoor gevonden bij college en ambtelijke organisatie.

Hulde voor de bewoners die niet bij de pakken neer zijn blijven zitten en door zijn gegaan hun opvattingen te blijven bepleiten.

Hulde voor de wethouder die de knoop heeft doorgehakt en hulde voor de ambtelijke organisatie die zich er bij neergelegd heeft dat een door hun bedachte oplossing niet altijd zaligmakend hoeft te zijn.

Hulde ook voor de raadsleden die door hun aanwezigheid de omwonenden een hart onder de riem hebben gestoken.  

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Hulde”

 1. Erg goed, van bewoners, wethouder. Maar eigenlijk heel raar dat we dat moeten zeggen; dit moet normaal zijn. En dat kan ook als je normaal DOET. De dilligence had ook op een minnelijke manier gedaan kunnen worden. Mijn ervaring is dat met vrijwel alle burgers prima te praten valt///maar dan moet je wel serieus luisteren.

  Like

  1. Hele Diligence was niet nodig geweest.
   Maar er was maar één partij (Jur Visser van het CDA), die inzag, dat de oplossing aan de Vijzelstraat gevonden moest worden. Geheel conform het genomen raadsbesluit.

   Achteraf heeft hij wel heel erg gelijk gekregen.

   Het gevoerde beleid om 2 zorgcentra in de Enkhuizer binnenstad mogelijk te maken, heeft een leeg Snouck van Loosenziekenhuis opgeleverd. Regeren is vooruitzien.

   Maar dat staat even los van jouw reactie.
   Het is inderdaad een verademing, nu blijkt dat er ook op een normale manier met elkaar gecommuniceerd kan worden. Jij deed dat altijd al. We hebben daar goede herinneringen aan. Anderen ook. Niet zomaar heeft de SP een mega-overwinning geboekt in 2010.

   Like

 2. Volgens mij is dit geen wethoudster die over mensen heen banjert, ze communiceert daadwerkelijk met mensen voor wie ze bestuurt. Ik kan haast niet geloven dat ze PvdAster is, volgens mij is ze stiekem ergens ander lid van… 🙂
  Okee, grapje (voor er weer mensen boos worden).

  Like

 3. Een mooi resultaat, dat er een stoep komt op de Noorder Boerenvaart.
  We zijn er blij mee! En danken voor de politieke steun.

  Bijzonder is dan weer wel, dat er op de Molenweg tussen Westerstraat en AH-ingang aan weerszijden een stoep van 1,50 meter breed wordt gemaakt.
  Op het volgende stuk Molenweg (bij ons) tussen het AH-plein en de brug wordt daarentegen de stoep aan de ene kant 2 meter breed en aan de overkant 1 meter. Waarom? De stoep aan de huizenkant is nu 170 cm. Als dat zo blijft, dan kan de uitgespaarde 30 cm. naar de overkant. Daar wordt de stoep dan 100 + 30 = 130 cm.
  Dan creëer je direct twee veilige looppaden.

  Een stoep van 1 meter breed kan in de pratijk te smal blijken. Verdeling tussen beide zijden (net zoals in het andere stuk Molenweg) zou beter zijn.

  De verwijzing naar de vereiste “zwenking” in de Molenweg is niet verklaard met de onevenwichtige verdeling van de stoepen. De “zwenking” wordt voornamelijk veroorzaakt door de parkeervakken, die beurtelings links en rechts staan gepland.

  Like

  1. Je suggestie om de oostelijke stoep te verbreden naar 130 cm lijkt me iets dat je onder de aandacht van de gemeente moet brengen.
   Ze zijn gevoelig gebleken voor zinvolle suggesties, dus misschien ook wel voor deze.

   Like

   1. Flabbergasted (prachtig woord met verwijzing naar cb hier boven)!!
    Het lijkt allemaal wel normaal te worden!

    De Noorder Boerenvaart wordt straks een stuk veiliger en prettiger met het nieuwe trottoir en de verplaatsing van de uitrit van het AH-parkeerterrein. Geweldig.

    Bij de Molenweg ligt het moeilijker, maar de eerste schreden zijn gezet. De groenstreek is voorlopig afgelast. Albert Heijn heeft zelf een groenstrook op eigen terrein gepland. Bravo!

    De Molenweg wordt 1,00 meter verbreed voor de auto’s en de fietsers.
    Dus die 1,00 meter moet beknibbeld worden op de trottoirs.
    Hoe los je dat een beetje schappelijk op met de voetgangers?
    Veilig en prettig.

    De doorgaande voetgangersroute vanaf de trap over de Vestingwal richting AH,
    trein en stad, wordt intensief gebruikt. Als je daar een stuk trottoir tussenuit haalt (stukje langs AH-parkeerterrein) en ook het veelgebruikte en handige “doorgangspoortje” op de hoek van het AH-terrein afsluit, dan dwing je mensen 4 x onnodig over te steken (heen en terug!).

    Vooral op het drukke kruispunt AH/Zorgcentrum is dat oversteken voor jonge schoolkinderen en ouderen met een rollator onoverzichtelijk en ongewenst.
    Temeer omdat er bij de hoek ook nog fietsenrekken geplaatst worden.
    .
    De nieuwe ingang van AH komt op de hoek van de Molenweg.
    Recht tegenover het Gezondheidscentrum.
    Een druk kruispunt, Graag niet extra belasten met onnodige overstekers.

    We hebben vertrouwen gekregen, dat er ook creatief gezocht gaat worden naar een goede en vooral veilige oplossing voor de Molenweg en zijn gebruikers/voetgangers.

    Like

 4. Buiten dat groenstrookje komt er nu ook een veilige route via een trottoir op de Noorder Boerenvaart waar deze eerst niet aangelegd zou worden. Ik ben blij voor de bewoners dat er serieus is geluisterd/doorgepakt én dat de afspraken die gemaakt zijn over communicatie,waar zijn gemaakt.

  Hulde inderdaad voor de bewoners die zich sterk hebben gemaakt voor hun directe woon/leefomgeving en dat terwijl 4 dagen later de eerste schop in de grond gestoken zou worden.

  Ook een pluim voor de wethouder die zich daardoor niet van de wijs heeft laten brengen en belangen, wensen,mogelijkheden in korte tijd heeft afgewogen en een besluit heeft genomen die goed gecommuniceerd is naar de bewuste bewoners.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: