Anoniem bestaan

anoniemHet zal wel toeval zijn natuurlijk, maar zowel op de website van Enkhuizen Vandaag als die van Radio Enkhuizen staat zo’n doorlopend twittervenster waarin tweets over Enhuizen worden gepubliceerd.

Nu slingert Pimsep, zodra er een nieuw berichte wordt geplaatst (en dat gebeurd de laatste tijd vrijwel dagelijks) een tweet de wereld in met een hashtag Enkhuizen.

Hashtags of “#” zijn in de twitterwereld een aanduiding waar het bericht over gaat. Al de door Pimsep uitgegeven berichten gaan over de Enkhuizer politiek, vandaar de hashtag.

Hoewel je dus zou verwachten dat die tweets wel eens zouden opduiken in het twittervenster van Enkhuizen Vandaag of Radio Enkhuizen heb ik dat nog nooit zien gebeuren.

Waarom dat is begrijp ik eigenlijk niet. Journalisten van beide nieuwsmedia volgen wel mijn twitteraccount, dus kennelijk zijn ze wel geïnteresseerd in wat ik schrijf, maar om dat dan mee te laten lopen het twittervenster gaat dan kennelijk weer te ver.

Of heeft dit iets te maken met een Enkhuizer bestuurscultuur, die er op uit is om meningen die niet welgevallig zijn zo veel mogelijk uit de publiciteit te houden?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Volgens mij is er niemand in West-Friesland die stelselmatig de lokale politiek probeert te volgen en daarover mening probeert te formuleren. Het zou mooi zijn als een dergelijk initiatief ook in andere gemeenten zou worden genomen. Bijvoorbeeld in StedeBroec en Drechterland. De mening van politici lees ik wel in de krant, maar de opvattingen van de bevolking lees je eigenlijk maar zelden.

Misschien als de regionale pers wat aandacht aan Prietpraat zou besteden soortgelijke websites ook in die gemeenten van de grond komen.

Sinds 1 oktober 2009 is er bijna 210.000 keer op mijn website ingelogd, maar om een of andere reden is dat onvoldoende nieuws om er (in de reguliere media) aandacht aan te besteden. Terwijl, als ik morgen mijn broek zou uittrekken in de Westerstraat, NHD en RTV Enkhuizen dat ongetwijfeld zouden melden.

Helaas ben ik tot dat laatste niet bereid en schik ik me dus maar in een tamelijk anonieme bestaan en daardoor een geringe kans dan mijn initiatief zal worden opgevolgd in StedeBroec en Drechterland.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Anoniem bestaan”

  1. Gelukkig ben je daar niet toe bereid wat betreft de laatste zin.
    Ik kreeg plotseling een visioen van een broekloze Pim.
    Nee,Pim Niet doen!
    Je haalt ongetwijfeld meer als de krant……….

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s