SGP

wijnne-1Als gezegd, diende de bijeenkomst van de CU/SGP er mede toe om bij de achterban de nieuw wethouder Gerrit Wijnne (afkomstig uit Elburg, maar wel uit eigen kring)  te introduceren.

Hij deed dat met plezier en tamelijk uitgebreid. Daarbij viel me op dat het eigenlijk niet zozeer over politiek ging, maar over de vraag of Gerrit wel of niet een aardige man is. En dat is hij, op basis van wat hij vertelde, ongetwijfeld.

Dat is volgens mij toch een beetje de politieke cultuur binnen die club. Op religieus terrein kunnen ze elkaar de tent uit vechten op basis van verschillen die voor de buitenstaander volstrekt onbegrijpelijk zijn.

Maar op politiek gebied zijn ze vele malen soepeler dan bijvoorbeeld “links”, dat elkaar op basis van politieke dogma’s het liefst de tent uitvecht.

Gerrit zelf is van “binnen de vesting” in Elburg en zal dus moeiteloos kunnen aansluiten bij het gevoel dat Enkhuizers (die binnen de vesting leven) daarover hebben. Hij wil binnen de kortste keren met het hele college op de fiets door Enkhuizen. Een beproefde methode die ook door het vorige college in de praktijk is gebracht.

Stella 3Maar waar ik toch ook met vertedering naar gekeken heb is de genegenheid die Wijnne uitsprak voor raadslid Quasten, waarvan ik weet, dat het christelijke geloof niet direct haar instemming heeft.

Zozeer zelfs, dat ik me (jaren geleden) in een discussie op haar blog meende het christelijk geloof te moeten verdedigen.

Dat neemt niet weg dat ik het gevoel kreeg dat Gerrit en Stella elkaar hebben gevonden. Iedereen vanuit zijn eigen rotsvaste overtuiging, maar ook met wederzijds respect voor die overtuiging.

Dat lijkt me een stevige basis voor samenwerking. Daarom lijkt me, dat we de letters SGP (alleen voor wat Enkhuizen betreft) maar een andere invulling zouden moeten geven. Stella’s Geheime Passie.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “SGP”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: