Korenmaat

https://twitter.com/ArnoNoorman/status/290917544255176704

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat raadslid Noorman aanzienlijk relaxter reageert op Doorgestoken kaart dan het ex-raadslid Bokhove, dat voorheen bekent stond om zijn analytische geest, maar sinds zijn verblijf in Engeland is veranderd in een opgewonden standje.

Noorman zegt in zijn tweet dat hij op 13 november verrast was door het optreden van de coalitie en ik neem dan ook van hem aan, maar dat zegt verder niets over de voorgeschiedenis.

Ik heb steeds mijn bericht van 1 november als beginpunt genomen. Waarin ik stel dat Boland een loopje heeft genomen met het budgetrecht van de Raad.

De voornaamste betekenis van dat bericht is, dat iedereen die mijn blog leest kon weten, dat aan het politieke leven van wethouder Boland een einde was gekomen.

Maar het is niet onwaarschijnlijk dat een scherpzinnig raadslid als Noorman al eerder tot dezelfde conclusie was gekomen.

Ik publiceer mijn conclusies op een weblog. Noorman beschikt over andere mogelijkheden tot communicatie en ik vind het daarom waarschijnlijk dat hij een signaal aan burgemeester Baas heeft afgegeven. Dat signaal zal er inhoudelijk op zijn neergekomen dat, als Boland niet uit eigen vrije wil zou terugtreden, hij op 4 december in grote moeilijkheden zou komen.

noorman2De burgemeester zal niet geaarzeld hebben dit signaal aan Boland door te geven, omdat het gewicht er van moeilijk kan worden onderschat.

Hoewel Boland er in het verleden nog wel eens in is geslaagd raadsleden te overbluffen, lijkt me Noorman op financieel terrein van zijn standpunt af te brengen, net iets te hoog gegrepen voor hem. Te meer daar Noorman beschikte over de beslissende stem. Pluim volgt gewoonlijk Noorman als het gaat over financiële zaken.

Het afgegeven signaal is begrepen en Boland heeft er naar gehandeld. Alleen de manier waarop hij terugtrad heeft Noorman cs verrast, maar dat het hier om een doorgestoken kaart ging was voor iedereen eigenlijk vanaf het eerste moment duidelijk.

Dat men vervolgens in de daarop volgende vergadering naar goed christelijk gebruik “genade voor recht” heeft doen laten gelden was nog niet bij me opgekomen. Naar ik aanneem vanwege een gebrek aan christelijke opvoeding.

Aldus mijn theorie, hypothese (of hoe je het ook noemen wilt) over de gang van zaken die geleid hebben tot het aftreden van het college.

Ik zie in het bovenstaande niets dat het waard is om krampachtig te verzwijgen. Je zou daar normaal over moeten kunnen praten en de verwijten die Bokhove in dat opzicht maakt begrijp ik dan ook niet.

Evenmin begrijp ik iets van de geheimzinnigheid waarmee zijn opvolger het informatie- en formatieproces heeft menen te moeten omringen. Maar ook Noorman heeft daar zijn steentje aan bijgedragen. In dat verband wijs ik graag op het advies om je licht niet onder een korenmaat te zetten. Knipogende emoticon

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s