Ten goede keren

stolkEindelijk nieuws uit het kamp van de “6”. Woordvoerder Stolk laat het NHD weten dat er binnen de “6” overeenstemming is bereikt over het programma dat men zal gaan uitvoeren. Over de inhoud wil hij verder nog niets kwijt behalve dan dat het socialer zal zijn dan het bestaande programma.

Ik twijfel er verder niet aan dat ook de menselijke maat hoog in het vaandel zal staan, zodat we over niet al te lange tijd zullen ervaren wat ze daar nu eigenlijk precies mee bedoelen.

Hoewel het hier natuurlijk om een heuse machtswisseling gaat, denk ik dat niet dat dit onmiddellijk grote gevolgen voor de burger zal hebben.

De opwinding zal beperkt blijven tot de 20 die onze stad besturen. Daar hangen pakweg zo’n 80 man/vrouw  omheen, dus ik schat dat zo’n 50 mensen een lichte vorm van extase zullen meemaken terwijl er 50 anderen zijn die zich ontstemd zullen afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Ik ben benieuwd hoe die ontstemden met dit bericht om zullen gaan. De raadsleden van deze 3 partijen (VVD/D’66, NE en CDA) hebben de afgelopen jaren nauwelijks geprobeerd om een bijdrage aan het politieke debat te leveren.

Maar om in voetbaltermen te spreken moeten ze nu “het spel maken” en de vraag is, of ze (na zolang op hun lauweren te hebben gerust) daartoe in staat zullen zijn.

Hoewel het in de lucht brengen van een website niet meer dan een middagje werk is, zijn ze daar bij de VVD tijdens de afgelopen 3 jaar nog steeds niet aan toe gekomen.

Waarschijnlijk vanuit de ondernemers gedachte dat, als het niks oplevert kun je het net zo goed nalaten. D’66 en CDA scoren in dat opzicht nauwelijks beter.

Het laatste bericht op de CDA site dateert van 12 januari 2011, terwijl wat D’66 site geen haar beter is. Enfin kijkt U hier zelf maar.

Het is de alom bekende luiheid van de zittende macht. Wij hebben het voor het zeggen, dus wat we doen is goed en dus hoeven we onze kiezers niets uit te leggen.

Nu denkt U misschien, ach zo’n website wat maakt dat uit. Maar het gaat om de mentaliteit, of beter gezegd het gebrek aan mentaliteit dat daar achter schuil gaat.

Het informeren van je kiezers niet zien als een wezenlijk onderdeel van je werk, maar als een vervelende bijkomstigheid omdat je toch al in het zadel zit.

Laten we hopen dat de nieuwe machthebber niet precies hetzelfde gedrag gaan vertonen.

Ik vond het begin niet al te veelbelovend, maar dat kan zich de komende tijd nog ten goede keren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Ten goede keren”

 1. Speculeren is de bodem van dit forum en als je een eerdere post van mij gelezen had dan weet je dat ik Baas als slim heb betiteld. jij speculeerd nu zelf al weer over motie SP en LQ dus ga ik ook gewoon door met….speculeren.

  Like

  1. Ach, ik spreek een verwachting uit en inderdaad of hij zal uitkomen valt nog te bezien. Bij speculeren denk ik meer aan iets waarbij je zelf belang hebt bij de uitkomst. Dat heb ik niet. Ik kan hoogstens vaststellen of een uitgesproken verwachting wel of niet is uitgekomen.

   Like

 2. kijkend op de stelling van NHD (welke overigens ook gemanipuleerd kan worden,Drom bv) is er toch een grote meerderheid voor zoals jij omschrijft machtswisseling 3 naar 6. Of de 3 een aanhang heeft die zich zal laten zien /horen is nog maar te bezien. Veel van deze aanhang heeft van Boland zijn zin gekregen en vind het verder wel goed.Met de Westerstraat ondernemers heeft Boland toch geen klik. (Zo wist hij in een gesprek met een zittend ondernemer te vragen waar Scapino gehuisvest was!!.) De 6 moeten oppassen dat zij dit niet hetzelfde gaan doen inzake SMC richting Onze Zorg. De trekkers in deze club zitten op 1 na ook alleen voor het eigen belang wat door een enkele ruiterlijk word toegegeven overigens. De sociale insteek zal verbeteren . Dat moet ook want de SP heeft nog wel wat goed te maken. En juist dit is iets wat mij dwarszit en ik niet helemaal vertrouw. Baas versus Stolk wat hebben deze gemeen of delen zij. De tijd zal het leren.

  Like

  1. Boland heeft inderdaad zijn kroonjuweel binnen en kan dus rustig een jaartje op vakantie gaan. Kostenoverschrijdingen van de Drom zullen door het nieuwe college als onvoorzien en onvermijdelijk worden omschreven en binnen de Raad nauwelijks tegenstand oproepen.

   Hetzelfde zal gebeuren met het SMC. Vergis je niet 8 van de 9 fractievoorzitters weten al uit welke hoek de wind waait. Wat het resultaat ook mag zijn, het zal van alle kanten worden toegejuicht als het best haalbare resultaat.

   De Raad wilde een SMC, welnu dat hebben ze dank zij Boland gekregen op de Molenweg. De Nijs gaat gewoon wat anders bouwen in de Vijzelstraat, iets waar meer vraag naar is. Het gezeur over m2 zorg in de Vijzelstraat zal met onmiddellijke ingang verstommen.

   Ik verwacht ook geen nieuwe motie van de SP/LQ die vraagt om ontbinding van de overeenkomst met de Nijs, zodat de Raad betrokken kan worden bij een nieuw plan. Men neemt gewoon genoegen met het plan dat de Nijs zal indienen. .

   Ik zou ophouden met speculeren over relaties tussen Baas en Franx of Baas en Stolk. Ik denk namelijk dat die geen enkele rol spelen.

   Baas is gewoon een behendig bestuurder die zich de kaas niet van het brood laat eten. Geef hem eens ongelijk, zou ik ook niet laten doen.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: