Dood als een pier

baas_thumb.jpgAls we ons gemeente bestuur mogen geloven (voor raadsleden is dat een verplichting, maar als gewoon burger denk ik daar wat genuanceerder over) zijn ze bij de Nijs zo dom, dat niemand daar ooit op de gedachte is gekomen om het dood geboren kindje, dat SMC heet, ten grave te dragen.

Ik citeer hier een gemeentelijke persbericht en dus kan het niet anders dan de waarheid zijn.

“Van een mogelijke opzegging van het contract is nimmer sprake geweest.”

Heus? Denken ze bij de Nijs nog steeds dat die PG woningen en die parkeergarage er wel zullen komen?

We weten allemaal dat men de markt voor dergelijke woningen heeft afgestruind er dat er geen kopers zijn. We snappen ook, dat er geen koper voor een betaalde parkeergarage is als je nergens in Enkhuizen hoeft te betalen om te parkeren.

We weten ook, dat alle huurders van het oude SMC (behalve de gemeente zelf) inmiddels verhuisd zijn naar het nieuwe SMC, zodat de kans 0,0 % is dat de Nijs ooit aan zijn contractuele verplichtingen kan voldoen. Alleen wethouder Boland gelooft dat, maar houdt nog even geheim waar zijn geloof op is gebaseerd.

Kortom, iedereen die geen deel uitmaakt van het gemeentebestuur is tot de conclusie gekomen dat de oorspronkelijke overeenkomst tussen de gemeente Enkhuizen en de Nijs zo dood is als een pier. En dat je dus alleen nog maar de begrafenis hoeft te regelen en vaststellen wie daarvan de kosten moet dragen.

Dat laatste is volgens wethouder Boland prima door hem geregeld, dus waar zit het probleem?

Ik heb eerder al eens geopperd  dat er misschien een side letter bij het contract zit, waar we met zijn allen niet van afweten, maar die de wethouder wel dwingt allerlei zaken te ondernemen waar verder niemand iets van begrijpt.

Maar volgens de burgemeester is de wethouder nog steeds bezig met het vervullen van een raadsopdracht. Inderdaad, een opdracht die hij aan zijn politieke vriendjes in de Raad had overhandigd met het verzoek hem als motie in te dienen. Op die manier krijg je dan opdrachten waarmee je wat kunt.

Althans, dat dacht Boland tot voor kort.  Totdat de Nijs een brief stuurde, die ze inmiddels weer hebben ingetrokken, maar waarvan we de inhoud niet mogen weten, zodat Boland nog even kan doorgaan met waar hij mee bezig was. Namelijk, de mogelijkheden voor een gefaseerde realisatie te onderzoeken. Want dat was de opdracht die hij voor zichzelf had bedacht.

En dus gaat hij nog even door met wat de Engelsen “flogging a death horse” noemen.

Wat me tot de onvermijdelijke conclusie brengt, dat ze bij de gemeente net zo dom zijn als bij de Nijs, waar ze (althans volgens Baas) ook nog steeds niet inzien, dat het oorspronkelijke plan inmiddels zo dood is als een pier.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s