Dik Trom

diktromVolgende week dinsdag wordt er (op verzoek van Wim Stolk) een extra raadsvergadering ingelast om het rapport te bespreken dat informateur Keur (SP ex-wethouder uit Leiden) over zijn verkenningen heeft gemaakt.

Dat wordt dus weer lachen.

Laten we er even van uit gaan dat Stolk (en zijn vriendje uit Leiden) drie nieuwe wethouders heeft weten te vinden die voor 13 maanden het werk van de bestaande wethouders willen overnemen.

Een geheel nieuw coalitie akkoord schrijven lijkt me verspilling van tijd, dus ze gaan aan het werk op basis van het bestaande akkoord.

Van de 6 fracties die het begrotingsakkoord sloten zijn er inmiddels 3 afgevallen toen het over de Drommedaris ging en het er dus om spande.

In plaats van Boland te kapittelen over het feit dat hij veel meer had uitgegeven dan de Raad hem aan krediet had verstrekt, (waarmee hij het budgetrecht van de Raad volledig aan zijn laars lapte), werden er door 3 van de 6 bondgenoten alleen maar complimenten uitgedeeld vanwege de vasthoudendheid van de wethouder.

Als er een moment geweest was om een motie van wantrouwen in te dienen, dan was het gisteren geweest. Dat is niet gebeurd, dus Boland kan met zijn hand op zijn hart verklaren dat hij nog steeds het volledige vertrouwen van een meerderheid van de Raad geniet.

De coalitiepartijen hebben weliswaar drie weken geleden hun steun aan de wethouders ingetrokken, maar aanstaande dinsdag zal blijken dat die steun (nu de hobbel van de Drommedaris genomen is) als bij toverslag weer terug is.

De drie wethouders hebben al verklaard dat zij bereid zijn om hun werkzaamheden  (zelfs demissionair) voor te zetten, maar ook dat is niet nodig, want aanstaande dinsdag zal het college ongetwijfeld opnieuw de vertrouwensvraag stellen.  Dan zal blijken dat CU en GL weer terugkeren naar de moederschoot zodat het college op de oude voet kan doorgaan.

Stolk spDe coalitie zal namelijk fijntjes uitleggen, dat vervanging van de drie wethouders een extra besparing voor 2013 noodzakelijk maakt van rond de € 200.000,-  en ik zou niet weten welke van de 6 fracties dat voor zijn rekening wil nemen.

Ik denk alleen de SP, maar is dat ook niet de partij die zo bezorgd is over de bezuinigingen die de minima treffen. Denkt Stolk werkelijk dat het een bijstandsmoeder ook maar een lor kan schelen of er een wethouder komt die lid van de SP is? Ik dacht zo maar van niet.

De SP dankt haar huidige zetel aantal aan de consequente koers die voorganger Bokhove voerde.

Dat de koers die Stolk heeft ingezet meer naar de smaak van Wijchers (NE) is, zorgt ongetwijfeld voor prettiger verhoudingen, maar of de SP daarmee punten scoort waag ik te betwijfelen.

De brave Enkhuizer voorman van de SP doet me nog het meest denken aan de hond van Dik Trom. Deze jeugdheld won ooit een race met hondenkarren door een worst aan een stok te hangen en die voor de neus van zijn hond te hangen.

Hoe hard de hond ook liep, de worst kwam nooit dichterbij. Maar wie is in deze beeldspraak dan Dik Trom zult U zich afvragen. Het antwoord daarop mag U zelf bedenken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Dik Trom”

 1. Ja, de hele binnenstad heeft zo ongeveer op Christian gestemd vanwege zijn goede en door de bewoners breed omarmde kijk op het parkeerbeleid.
  Bovendien een mens met belangstelling voor burgers, betrokken en paraat.
  Hij bracht de politiek echt dichter bij de burger.

  De rest van het politieke apenspel heeft z’n uiterste best gedaan om hem te dwarsbomen en daarmee ook de wens van zijn kiezers. Over respect gesproken.

  Stolk breekt al het werk van Bokhove af, ook zijn secondanten blijken ja/nee/geen mening te hebben, maar volgen hun voorman in zijn wisselende stemmingen.
  Als Maurice de Hond het zou onderzoeken (jaja), dan zou de huidige achterban van de SP in Enkhuizen geen wethouderspost rechtvaardigen. En dat is misschien maar goed ook, gezien zijn zwalkende beleid, nu weer ten gunste van de upper class.
  Een vaste koers zoals PvdA, Quasten en Langbroek en voorheen Bokhove is
  voor Stolk (en Noorman en GL) een onmogelijke opgave.

  Like

 2. Stolk heeft de ruggegraat van een tuinslang .Is bewezen denk ik. Zoals ik al eerder schreef heeft deze ASP/SR er alles waar zijn kameraad Bokhove voor gestreden heeft overboord gekeild.Naar ik hoorde zijn Stolk en Baas samen gesignaleerd bij het concert van Frank Zappa . Zo zie je maar je bent ook nooit alleen Onderweg in zijn luxe voiture heeft Baas hem tijdens het nemen van de bochten steeds een ja kunnen ontlokken. Onder invloed van het donderende geraas van Zappa…. op de terugweg met natuurlijk een lichte ruis in de oren heeft Baas hem nog een aantal ja,s ontlokt en zie de Drom gaat door. Misschien is er voor Stolk wel een mooie expo ruimte gereserveerd ergens. De Twee Wezen zou daar ook voor in aanmerking komen > DEAL Uit zijn gesproken tekst over het bijeenroepen van de raad constateer ik een soort van gezapigheid in zijn stem die ik niet thuis kan brengen. Deze bijeenkomst zie ik alszijnde een geregiseerd volgend stukje om Gianni ,Henrico en Claudio op het pluche te houden. En iedereen doet daarna zijn plas en alles bleef zoals het was. Ach waarom niet .Crisis in Enkhuizen niet kijk eens wat een welvarende middenstand we hebben. Raad ga zo door.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: