Waargemaakt

Hoewel ambtelijke organisaties gewoonlijk bekend zijn vanwege de inventieve wijze waarop zij langs elkaar weten te werken, is dat voor SEDA (Stedebroec/Enkhuizen/Drechterland Alliance) volstrekt anders.

Daar staat men de popelen om samen te werken. Althans volgens burgemeester Baas. Zozeer dat men zelfs verwacht de samenwerking (ruim voor de streefdatum) van de grond te hebben gekregen.

Ook de gezamenlijke ondernemingsraden  van de drie organisaties is laaiend enthousiast voor de nieuwe (ambtelijke) organisatie die in het leven zal worden geroepen.

Enige voorzichtigheid is hier geboden. Mijn ervaring met ondernemingsraden is dat die gewoonlijk enthousiaster zijn over de plannen van de directie dan het personeel op de werkvloer.

Dit alles ging er echter als koek in bij de commissie BOFS die gisteren vergaderde. Of het te verstrekken krediet als hamerstuk door zou gaan naar de Raadsvergadering ben ik even kwijt, maar zelfs als er nog over gesproken gaat worden tijdens de raadsvergadering, dat krediet komt er wel.

Verrassend vond ik de mededeling van Baas, dat ze in Drechterland en StedeBroec al op stoom zijn met de implementatie van LEAN management.

In september dienden Stok/Raven/Langbroek nog een motie in waarin StedeBroec en Drechterland werden opgeroepen om ook LEAN management in te voeren. Een motie die door Baas van harte werd ondersteund en wat blijkt nu, die rakkers zijn er allang mee bezig.

In verwachtte nog een kritische opmerking van Stolk/Raven in de trant van, we zitten hier niet om voor de kat zijn viool moties in te dienen, als die anderen al bezig zijn, waarom zegt U dat dan niet gewoon in september, maar zoiets zou de sfeer alleen maar hebben kunnen bederven en daar was het de avond niet naar.

Hopelijk kan iemand nog wel de tegenwoordigheid van geest op brengen om per 1 januari 2013 te inventariseren hoeveel personeel (en in  welke functiegroep) de 3 gemeenten in dienst hebben, zodat we 2 jaar later een beetje een idee hebben of wat ons nu beloofd wordt, dan is  waargemaakt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: