Borst natmaken

Een betrokken lezer stuurde me een link naar een berichtje dat op NU.nl was verschenen. “Fusie gemeenten leidt tot extra kosten”

Informatie over een tamelijk actueel onderwerp, (dat zelfs het 8 uur nieuws op zondag haalde vanwege de plannen in het regeerakkoord) omdat het college een voorstel tot samenwerking heeft ingediend van de zogenaamde SED gemeenten.

De kosten van dit projectonderzoek worden geschat op € 970.000,- gelijkelijk te verdelen over de drie gemeenten. Het voorstel zal op 19  november in de commissie BOFS worden behandeld.

Nu is het beleid van het college dat men niet reageert op meningen die in de media naar voren gebracht. Naar ik aanneem, omdat men volledig vertrouwd op hetgeen er in eigen ambtelijke kring aan waarheid is verzameld.

Hierdoor ontstaat een merkwaardig dilemma. Hoewel de overleggroep in haar voorstelt erkent, dat er in de toekomst aanzienlijke bezuinigen noodzakelijk zullen zijn, komt ze toch met een voorstel tot samenwerking waarvan we (op basis van wetenschappelijk onderzoek) inmiddels weten dat het alleen maar méér zal gaan kosten.

Dit voorstel komt pal na een voorstel om € 280.000,- uit te trekken om het ambtelijk apparaat te leren hoe het efficiënter zou kunnen werken.

Ook hier werd een besparing in het vooruitzicht gesteld die niet nader gespecificeerd kon worden.

Afgelopen mei verkondigde burgemeester Baas trots, dat de gemeente (in het kader van de bezuinigingen)  als eerste in eigen vet zou snijden.

Ik heb daar tot dusver nog weinig van gemerkt. Alleen al dit jaar wordt er een kleine 4 ton extra gevraagd voor de eigen organisatie op basis van uiterst discutabele veronderstellingen. Als dat snijden in eigen vet moet voorstellen, dan kunnen we onze borst alvast natmaken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Borst natmaken”

 1. net de begroting van 2013 op het internet gelezen, kan niets vinden over de plannen , en de bezoekers aantallen van de drom is gezakt van 33% in 2009 tot 15% in 2010 dus waarom investeren in een aflopende zaak

  Like

  1. Buiten dat John.

   Dit is goed opgemerkt, en is veroorzaakt door al die prachtige cultuur die ineens ook een prachtig entreebewijs met zich mee bracht. Je zult het jaarprogramma van de Drom ook wel es in de bus gehad hebben en doorgebladerd?

   Like

 2. Neee in Enkhuizen is alles anders en ziet de politiek dit anders. Geen vergelijkingen trekken met Nederland . Dit is anders krijg je dan te horen. De kosten dat zie je ook verkeerd . Dat is ook anders. En zo is dat in Enkhuizen. Alles anders. Deze burger ziet dit niet veranderen. Helaas ,het is niet anders.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: