Verjaardag

Vandaag 3 jaar geleden begon ik met Pim’s Prietpraat, een weblog met de lokale politiek als onderwerp.

In die drie jaar 1115 berichtjes, 3950 commentaren en 169.700 bezoekers. Heeft dat allemaal iets opgeleverd behalve dan dat ik er plezier aan beleefde? Nauwelijks.

Onze bestuurlijke elite houdt zich namelijk liever bezig met positieve zaken, zoals de realisatie van een vakantiedorp op het Enkhuizerzand, een sociaal medisch centrum in de Vijzelstraat of de organisatie van de Floriade.

Of men redt het eeuwenoude beeldmerk van Enkhuizen (de Drommedaris) van de ondergang door het onderhoud er van nog even uit te stellen.

En verder is ons leven natuurlijk een stuk aangenamer geworden sinds de stadsvisie (tot 2030) is gerealiseerd en er in de afgelopen drie jaar weer nieuwe beleidsvoornemens door (met zorg gekozen) externe deskundigen zijn geformuleerd.

En ook over de crisis hoeven we ons al helemaal geen zorgen te maken, ooit zal de hertvisie (over het economische beleid van de gemeente) gereed zijn en voor het schamele bedrag van € 280.000,- gaan weer andere deskundigen ons gemeentelijk apparaat uitleggen hoe ze efficiënter zouden kunnen werken.

Lange tijd voor onmogelijk gehouden, maar dat is ze bij Toyota (en Volkswagen) gelukt, dus gaat hier ook lukken want de gemeente Enkhuizen mag dan misschien geen auto’s produceren, van het parkeren ervan weten we alles.

En dan is er natuurlijk ook nog het gratis door Scholten aan te leggen sportcomplex om naar uit te kijken. Kortom allemaal positieve berichten waar onze bestuurlijke elite het (dag in, dag uit) druk mee heeft.

Zo druk, dat ze nauwelijks nog tijd over hebben om te reageren op zaken die niet helemaal volgens plan verlopen. Dat doen ze pas over anderhalf jaar, als er weer verkiezingen dreigen en hun positie op het pluche veilig moet worden gesteld.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

8 gedachten over “Verjaardag”

 1. Hoi Pim,

  Blijf het doen! Je hebt vast veel stille lezers. En nogal wat stille fans, die proberen te doorgronden wat jou nou beweegt voordat ze zich in de gedachtewisseling mengen. Een eigen mening heb je zeker! Proficiat met de eerste 3 jaar, op naar de 7!

  Met vriendelijke groet,

  Like

 2. Je analyses zijn scherp, mild spottend, vaak komisch en dat maakt je blog soms zelfs verslavend.

  De politiek leest het allemaal en het heeft uiteraard invloed, maak je daarover geen zorgen.

  Je uitgebreide Drom-dossier, de openheid over de Burgwal-rechtzaak, je uitleg over lean-management, enzovoort, bedankt Pim voor al die mooie schrijfsels!

  Gelukkig heb jij je incompetentieniveau nog lang niet bereikt. One chief, no indians. Allemaal volgens het Paljas Principe.

  Ik ben blij, dat je je tijd niet verdoet met jeu-de-boulen in de tuin van Gemeentewerken.
  Hoe zielig ook!

  Like

 3. Gefeliciteerd. Lekker mee doorgaan. Niet te veel naar raadsleden of college leden kijken om te bepalen of dit blog “zin” heeft, want zij willen uiteraard liever anders geportretteerd worden dan jij doet. Voor hen is er altijd het NHD nog… voor ons (burgers) is dit blog een welkom alternatief…en nog interactief ook. Bedankt voor alle moeite tot dusver die je erin hebt gestoken. Op naar de 4 jaar. 😉

  Like

 4. even goed een prettige verjaardag, ik verwacht niet anders dat het votallige B en W straks op de stoep staat met een blijk van hulde , en om je te feliciteren met dit heugelijke feit!! toespraken en oorkonde zouden op z,n plaats zijn ( maar jammer genoeg zullen ze door onvoorzien omstandigheden niet kunnen komen

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: