Training

Naast Moederdag, Vaderdag, Dierendag, schijnt er  zoiets als een Raadsdag te zijn. Ik was van  het bestaan niet op de hoogte, maar Jan Franx wees me er op vanuit zijn vakantieadres op de Canarische eilanden.

Wordt gewoonlijk in een comfortabel hotel op de hei gehouden begrijp ik, maar de crisis heeft inmiddels ook toegeslagen in West-Friesland en dus is men uitgeweken naar een minder inspirerende omgeving, de raadszaal van de gemeente Hoorn.

Wat doet men zoals op zo’n dag. Wethouder Kok laat het ons weten.

Debattraining? Waar is dat in hemelsnaam voor nodig? Sinds wanneer is het de bedoeling dat onze raadsleden gaan debatteren? Een met wie dan wel niet. Met de kiezer? Daar hebben ze geen zin in. Met het college? Daar heeft het college geen zin in. Met elkaar? Daar hebben ze zelf geen zin in. Waarom moeten die stumpers getraind worden in iets  waar ze geen zin in hebben?

Gelukkig heeft men een passend onderwerp gekozen waarover men wil gaan gaan debatteren. Dat getuigd (als gebruikelijk) van enorme Enkhuizer zelfoverschatting.

Raadsgriffier Erik Lankman laat ten minste welgemoed weten,

Waarom niet een wat realistischer onderwerp gekozen.

Hoe komt het toch dat de Enkhuizer Raad de afgelopen jaren op geen enkel dossier (Enkhuizerzand, Parkeren, Drommedaris, SMC) ook maar enige vooruitgang heeft weten te boeken?

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: