Proefballon

Gisteren in het NHD opmerkelijk nieuws, de toekomstige woningbouwlocatie in het Westeinde is van de baan.

Nog niet formeel natuurlijk, want de boodschapper is niet het college zelf maar een beleidsambtenaar die gaat over de ruimtelijke ordening Jacco Eenkoren (inderdaad dezelfde die 7,5 jaar volhield dat de schuur op de Burgwal deel uitmaakte van een woning).

Het college zelf, dat uiteraard geen mening heeft over zaken die in de media verschijnen, houdt het kruit nog even droog, maar laat langs deze onsympathieke weg weten dat partijen die een  besluit over Gommerswijk West/West nog dachten te kunnen uitstellen door op de locatie in het Westeinde te wijzen hun verzet beter kunnen staken. Omdat het daar toch niets wordt.

Ik kan ze eerlijk gezegd geen ongelijk geven. Ik heb namelijk nooit iets begrepen van het verzet tegen woningbouw in GWW, er van uitgaande dat woningbouw ook echt noodzakelijk is natuurlijk.  In mijn ogen is locatie landschappelijk gezien nu ook weer niet zo uniek, dat je enorme schade aanricht door er woningen te gaan bouwen.

Daar staat dan weer tegenover dat je wel kunt blijven roepen je met de Seed Valley een aantal wereldbedrijven binnen je grenzen hebt, maar zolang die stuk voor stuk gelegen zijn aan een uit zijn krachten gegroeid fietspad vind ik het geheel toch weinig allure hebben.

Ik weet dat Apple ooit in een garage is begonnen, maar dat stadium zijn ze volgens mij al een tijdje ontgroeid. Als je jezelf Seed Valley wilt blijven noemen dat zouden daar toch ook eens een paar aansprekende de gebouwen moeten verrijzen en het lijkt me verstandig als je (als gemeente) daar ruimtelijk gezien rekening mee houdt.

Lijkt me in ieder geval een steviger economische basis dat “de toerist” waar nu al het geld en aandacht naar uitgaat.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s