Vacantie

Hoewel ik hiernaast nog vrolijk opschreef dat als er een dag geen nieuws was, Pimsep wel wat zou verzinnen wat daar voor door kon gaan, blijkt dat toch wat moeilijker dan ik had gedacht.

Waar de specialisten van het NHD hun hand niet voor omdraaien en moeiteloos overschakelen naar hangouderen bij de visafslag of het leeg pompen van een vijver in de fruittuinen heb ik toch wat meer moeite met het verzinnen van zinnige onderwerpen.

Daadkrachtig optreden van burgemeester Baas heeft de problemen met onze hangouderen in de kiem gesmoord (zo veronderstel ik) en van her en der is er vis aangeboden voor de vijver in de fruittuinen, dus lokaal is er geen vuiltje aan de lucht.

De eerstvolgende commissievergadering is pas op 17 september, maar de stukken zijn nog niet vrijgegeven en dus tasten we nog in het duister voor wat betreft het moois dat ons te wachten staat.

Het is vandaag de dag de landelijke politiek die alle aandacht voor zich opeist. Zo liet de oud wethouder van Boxmeer zich onlangs eenvoudig de mondsnoeren door ministerpresident Rutte, die zich dat op zijn beurt meestal laat gebeuren door mevrouw Merkel, waarmee ongeveer is aangegeven op welk niveau onze landelijke politici zich bevinden.

Veel ophef aan het begin van de week over de doorberekening van het CPB van de diverse verkiezingsprogramma’s, maar het is me inmiddels duidelijk dat het CPB alleen maar datgene doorberekent wat partijen ze vragen om door te berekenen. En omdat elke partij zo ongeveer weet wat je moet doen om het gewenste resultaat te bereiken en is iedereen wel ergens kampioen in.

Kortom de hoeveelheid onzin die er dagelijks over ons wordt uitgestort heeft zulk een omvang aangenomen dat zelf een gehard blogschrijver als ik zijn greep op de dingen een beetje kwijt begint te raken.

Ik heb mezelf dan ook maar wat vakantie gegund. Als  onze raadsleden er 2 1/2 maand tussen uit kunnen knijpen, dan zit er voor een simpele blogschrijver (die hun verrichten op de voet probeert te volgen) weinig anders op dan hun voorbeeld te volgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Vacantie”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: