Batman

In “breien voor bejaarden” besprak ik het antwoord van het college op de vragen van raadslid Quasten. Nu de reactie van Draaisma.

Die is wat minder kieskeurig en stuurde haar een tweetal links waarachter volgens hem feiten omtrent zijn huurder  HV te vinden zouden zijn.

De eerste leek leidt naar een internetforum waarop het inmiddels failliete bedrijf van HV werd bekritiseerd. De tweede link bevatte een verslag van de curator. Tezamen gaven  die op een drietal beklemmende vragen antwoord.

1. Is HV naast een bekwaam timmerman ook een bekwaam ondernemer? Het antwoord op die vraag kan een volmondig “nee” zijn. HV is geen bekwaam ondernemer.

2. Zijn er mensen gedupeerd als gevolg van het falend ondernemerschap van HV? Het antwoord daarop kan een volmondig “ja” zijn.

3. Zijn er instanties die de gevolgen van falend ondernemerschap onderzoeken en daar gevolgen aan verbinden. Het antwoord daarop kan ook een volmondig “ja” zijn.

Nu hierover helderheid is geschapen komt de belangrijkste vraag, wat heeft het falend ondernemerschap van HV te maken met zijn huurovereenkomst met Welwonen. Het simpele antwoord op deze vraag is “niets”.

De buurman van HV is het daarmee uiteraard niet mee eens en roept al al drie jaar dat als HV niet tot verhuizen wordt gedwongen hij zich genoodzaakt ziet om zelf te verhuizen. Familieleden van TB gaan zelfs nog een stapje verder en menen dat (naast huisuitzetting) ook gevangenisstraf een passende straf zou zijn. Dat mag je vinden in dit land,  maar tussen “droom en daad” staan er nog steeds wetten en praktische bezwaren.

Maar kennelijk is Draaisma het met die opvattingen eens, want waarom zou hij anders (ter rechtvaardiging van zijn uitzettingsbeleid) deze links  naar Stella Quasten hebben doorgeleid.

Zoals Batman de burgers van Gotham tegen misdadigers beschermt wanneer de bevoegde instanties weer eens opzichtig hebben gefaald, zo voelt Draaisma zich kennelijk gedwongen om (gewapend met een uitzettingsbevel) recht te doen, waar dat in zijn ogen nog niet is geschied.

Zou hij dat tot beleid van zijn corporatie willen maken, dan vrees ik een aanzienlijke leegstand van zijn woningvoorraad.

Ik denk dan ook nog steeds, dat het hier om een vergissing gaat. Dat te erkennen is moeilijk, vooral als je jezelf batman waant, maar in ieder geval stukken oprechter dan proberen je huurder in diskrediet te brengen, om langs die weg  je uitzettingsbeleid te rechtvaardigen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Batman”

 1. Draaisma is ook niet altijd zo rechtlijnig tegen ondernemers in nood.

  Een voorbeeld uit de praktijk van Welwonen.
  De aannemer van het Gezondheidscentrum was alleen nog te redden als de schuldeisers genoegen zouden nemen met betaling van een klein gedeelte van hun vordering. Dat deden zij niet graag, maar anders zou het bedrijf failliet gaan. De gedupeerde schuldeisers stonden met hun rug tegen de muur en wilden ze nog iets vangen, moesten ze het bod accepteren.
  En (gelukkig) heeft Draaisma besloten het hoofd van deze aannemer boven water te houden. Daar zal eigenbelang bij gezeten hebben.

  Is hier sprake van ernstig gedupeerden? Jazeker.
  Laten we niet oordelen of de oorzaak tekortschietend ondernemerschap of de crisis is.
  Wilde Draaisma evengoed verder met deze aannemer? Jazeker.

  Is er in het geval van HV dan sprake van selectieve verontwaardiging? Het lijkt er op.
  Om de snelle uitzetting goed te praten, wordt de zakelijke mislukking van de huurder aangegrepen. Mevrouw Quasten schrikt en het is ook niet jofel (leuke uitdrukking van cb), maar het heeft niets te maken met de huur van een woning.
  Van de directeur van een woning- en welzijnscorporatie mag je objectiviteit en integriteit verwachten en geen slinkse links om op valse gronden te proberen je beslissing goed te praten.

  Like

 2. Raar. Hoewel ik het ook niet jofel vind, die zaken, heeft het inderdaad niets te maken met het huren van een woning. Ik hoop niet dat het een gewoonte is/wordt om door Welwonen beoordeeld te worden of men een dak boven het hoofd verdient.

  Like

 3. waarschijnlijl zit de hr draaisma ( toepasselijke naam ) op het zelfde kerkebankje als de rest van de (onvermogende) bestuurders van enkhuizen en bespreken onder de preek even wie ze nu weer een pootje gaan lichten , wel klaar zijn voor het gebed want dan kan je gelijk even de zegen vragen!!
  zal wel weer in verkeerde aarde vallen !!!

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: