Schuur = schuur

We mogen natuurlijk niet te vroeg juichen en moeten nog even wachten op de schriftelijke bevestiging, maar het heeft er alle schijn van dat er binnenkort een heugelijke tijding valt te verwachten voor wat betreft de kwestie Burgwal.

Wethouder Boland had weliswaar nog een listige poging gedaan om alsnog zijn gelijk te halen door toe te geven dat de eerste verdieping een schuur was, maar vast te houden aan de gedachte dat de begane tot de woning mocht worden gerekend.

Maar het tegen deze beslissing ingestelde beroep heeft het college kennelijk doen besluiten dat aan deze gekkigheid een einde moet komen.

Voor dat je het weet sta je immers voor de rechter te betogen dat hij weliswaar heeft vastgesteld dat het gebouwtje een schuur is, maar dat jij van mening bent dat alleen de 1ste verdieping een schuur is en de rest gewoon bij de woning behoort.

De kans dat de rechter zich door een dergelijke argumentatie laat overtuigen is vrijwel nihil en kennelijk is dat besef nu ook tot het college doorgedrongen.

Het heeft al met al 7,5 jaar geduurd. Het dossier dat ik er van gezien heb is ongeveer 30 centimeter dik. Geen idee hoeveel tijd er in gaat zitten om 1 centimeter dossier te produceren qua arbeidstijd. De uurkosten van een beleidsambtenaar zijn (dacht ik) ongeveer € 80,- per uur.

Met het lezen/schrijven van 1 centimeter A4tjes ben je al gauw een week bezig. Pak ‘m beet € 3000,- per centimeter en dat maal 30.

Kortom, de gemeente heeft dus de afgelopen 7,5 jaar € 100.000,- uit gegeven om te betwisten dat een schuur een schuur is.

Maar als gezegd, dit moet nog schriftelijk bevestigd worden en je weet nooit welke truc Boland op het laatste moment  nog achter zijn elleboog te voorschijn weet te  toveren.

Maar als alles goed gaat kunt U over een paar dagen de door het college geautoriseerde versie van dit nieuws in het NHD lezen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Schuur = schuur”

 1. Toch vreemd dat het College wethouder Boland zo lang het vertrouwen heeft gegeven. Hij heeft de afgelopen jaren heel wat uit moeten leggen aan zijn medebestuurders. Dat moet toch een ongemakkelijk gevoel hebben gegeven bij de anderen. Uiteindelijk zit je daar niet om een individuele burger het leven zuur te maken.

  Heeft Boland de anderen misschien wijsgemaakt, dat ze het niet snapten?
  Denkt Boland zelf, dat hij verstand heeft van bewoonde schuren?
  Wel nee. Boland wil hoe dan ook winnen. Daarvoor gaat hij tot het gaatje.

  Gaatje Burgwal, gaatje Drom, gaatje De Nijs.
  Om al die gaatjes dicht te drukken, moet je natuurlijk wel over een hele grote duim beschikken.

  Like

  1. Niet alle nieuws, maar het nieuws dat zij naar buiten brengen via NHD en de Drom is uiteraard geautoriseerd door het college. Ik denk niet dat het college de behoefte heeft om de kosten van de hele operatie naar buiten te brengen. Dat zal in hun versie dan ook wel ontbreken.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: