Geloofwaardigheid

In het NHD brengt vice-voorzitter Mooyman ook ter sprake dat; “niet verbouwen van de Drommedaris ook een verlies aan subsidie zou betekenen”.

Maar als we geloof moeten hechten aan hetgeen Boland tijdens de raadsvergadering heeft gezegd, dan is de opmerking van Mooyman mosterd na de maaltijd. Boland heeft haar inmiddels opgezegd, althans dat heeft hij de Raad beloofd.

Boland liet namelijk tijdens de raadsvergadering weten, dat indien de Raad niet zou instemmen met zijn voorstel hij de volgende dag een brief de deur uit zou doen gaan naar de provincie met de mededeling dat men niet langer aanspraak zou maken op de eerder aangevraagde (en verkregen) subsidie. 

Nu lijken Boland en Mooyman van dezelfde lap te zijn gescheurd en hoef  je, wat ze in het openbaar zeggen, niet al te serieus te nemen. Het is niet meer dan spierballentaal, bedoelt om onze raadsleden onder druk te zetten, maar als puntje bij paaltje komt krabbelen ze snel weer terug.

Dus wil Mooyman bij nader inzien toch wel in het stichtingsbestuur blijven zitten (al wat het maar om zijn partner te kunnen begeleiden die werkneemster is van de stichting en directeur van de BV) en zal Boland de minieme kans die hij nog heeft om zijn zin te kunnen doordrijven niet willen verprutsen door voortijdig zijn subsidie aanvraag in te trekken. 

Maar dat alles maakt natuurlijk wel, dat de geloofwaardigheid van beide heren tot een nulpunt is gedaald. Voor Mooyman maakt dat verder niet veel uit, hij kan alleen zichzelf ontslaan. Voor Boland ligt dat wat anders, hij is afhankelijk van het vertrouwen dat een meerderheid van de Raad in hem heeft en dat vertrouwen kon zo maar opeens verdwenen zijn.

Want na de vakantie komt er een ander Boland project ter tafel. Het SMC in de Vijzelstraat. Het afblazen daarvan kon de gemeente wel eens 5 miljoen kosten. (Niet meteen ongerust worden want dat is ook Bolandiaanse spierballentaal.)

Zo erg zal het dus wel niet worden, maar dat er geld aan verdiend gaat worden zoals hij tot dusver heeft volgehouden lijkt me niet erg waarschijnlijk. En dat is waarschijnlijk ook het moment dat de meerderheid besluit dat het zo wel genoeg is geweest.

En nu maar hopen dat Noorman bereid is om zijn taak over te nemen. 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Geloofwaardigheid”

 1. Op zich zijn dit wel goede ontwikkelingen. Stukje bij beetje komen er waarheden aan het licht. Persoonlijk heb ik nooit geloofd dat het stichtingsbestuur daadwerkelijk zou opstappen, maar ik vind wel dat ze het aan zichzelf te wijten heeft dat een aantal van ons (waaronder ikzelf) hen eraan herinnert dat ze het zouden moeten doen.

  ….Dan zou dit dwaze plan eindelijk es van tafel kunnen worden geveegd, en onze raadsleden kunnen zich weer es lekker doelgericht op hun programma’s storten. Dan kan de Drom zonder onnodige bijkomstigheden eindelijk haar achterstallig onderhoud es tegemoet zien. …. We wachten af.

  Like

 2. waarschijnlijk gaat het eerste toneel stuk wat in de dROM word gespeelt heten ; de ondergang van enkhuizen ) in 3 delen. hoofdrolspelers wethouders en raadsleden ,hoofdrol boland , figuratie het stichtings bestuur
  komt dat zien kom dat zien 🙂

  Like

 3. Wethouder Boland heeft schijnbaar niet in de gaten, dat hem de wacht is aangezegd in de raadsvergadering van 3 juli. De raadsleden lieten zich niet langer in de hoek zetten. Ze waren eensgezind en duidelijk.
  Nu blijkt pas echt, dat het bestuur van de Stichting en de wethouder al een jaar lang toneelstukjes opvoeren. Over de onderhoudstoestand van de Drom, over te verwachten subsidies, over invloedrijke gedeputeerden, over dreigende opstappers. Het is een theater-directie waardig.
  Maar het zijn geen gedragingen, die je mag verwachten van de verantwoordelijke wethouder,

  Maar ja, vandaag twitterde de wethouder, dat zijn weekend nauwelijks beter kon beginnen, dan met het feliciteren van een 50-jarig bruidspaar. Over toneelstukjes gesproken.

  Like

 4. Boland en Mooyman (& partner) is een pot nat. Het wordt tijd dat Mooyman zijn woorden nakomt en ophoepelt met zijn stichting. De gemeenteraad heeft Boland een opdracht gegeven en die dient te worden uitgevoerd. De cultuur waar Mooyman zo hoog van opgeeft heeft maar een doel: zijn partner aan het werk te houden en hun zakken te vullen. Enkhuizen zit niet te wachten op dit soort lieden die denken de dienst te kunnen uitmaken in Enkhuizen. Gewoon opzouten allemaal.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: