Korreltje zout

Ook in het NHD vanochtend, de vice-voorzitter van de stichting Drommedaris Caspar Mooymans die zich afvraagt of zijn stichting nog langer gebruik wil blijven maken van de Drommedaris.

Op basis van dit raadsbesluit kunnen wij de Drommedaris niet gebruiken stelt hij vast.  Maar dat wisten we natuurlijk al.

Het stichtingsbestuur heeft ons te pas en te oppas al laten weten, dat als de verbouwing niet zou doorgaan overeenkomstig hun wensen zij zouden opstappen.

Het gekke is natuurlijk, dat het overgrote deel van van de facebook-vrienden van zijn stichting het gebouw roemen vanwege haar bijzondere karakter en niemand eist dat het aangepast moet worden aan de eisen van deze tijd.

Dat is slechts een opvatting die het bestuur uitdraagt, zogenaamd omdat het gebouw anders niet valt te exploiteren.

Maar uit de door hetzelfde bestuur ingediende exploitatiebegroting valt op te maken, dat na een 3.4 miljoen kostende verbouwing het exploitatieresultaat nauwelijks beter is dan de jaren daarvoor.

Kortom, het belangrijkste argument voor de verbouwing wordt niet ondersteund door de cijfers die het bestuur aan de gemeenteraad heeft verstrekt.

Over de teloorgang van de cultuur in Enkhuizen hoeven we ons ook niet al te veel zorgen te maken. De partner van Caspar Mooymans, die als cultuurcoördinator in dienst is van de stichting, heeft op Facebook al laten weten dat ze druk doende is om het winterprogramma voor te bereiden.

Dus dat opstappen van het stichtingsbestuur moeten we ook met een korreltje zout nemen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Korreltje zout”

  1. ach het zou volgens mij een koud kunsje moeten zijn om het st bestuur te verplichten om de boel op te heffen, het staat immers zwart op wit??

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: