Aanmatigend

Op de Facebook pagina van de stichting Drommedaris staat het volgende communiqué (zo mag je het wel noemen geloof ik) te lezen van de stichtingsvoorzitter Flip Huijser.

Het bestuur van de stichting de Drommedaris heeft kennis genomen van het raadsbesluit om de Drommedaris vooralsnog alleen te renoveren.

Het bestuur is teleurgesteld dat niet gekozen is voor de verbouw waardoor de stichting de marktconforme huur kan betalen en kan zorgen voor een gezonde culturele en commerciële exploitatie .

De gemeente gaat op basis van het raadsbesluit een nieuw plan maken.

Het bestuur ziet met belangstelling uit naar dit nieuwe plan en beoordeelt daarna of er nog mogelijkheden zijn om tot een verantwoorde bedrijfsvoering te komen.

Wij voelen ons gesteund door de vele reacties die wij hebben gekregen voor het behoud van het culturele centrum in de Drommedaris.

Dit communiqué dwingt me tot het maken van de volgende opmerkingen.

  1. Het oorspronkelijk voorstel van de stichting ging uit van een huur van € 1000,- per jaar in een later stadium “verbeterd” tot een huur van € 15.000,- per jaar. Dit een marktconforme huur noemen voor een grand café, theaterzaal en de mogelijkheid om de benedenverdieping te kunnen verhuren als bierproeflokaal is een gotspe.
  2. De gemeente gaat géén nieuw plan maken, maar de aanbesteding regelen van een eerder voorgesteld verbouwingsscenario.
  3. Het stichtingsbestuur heeft bij meerdere gelegenheden te kennen gegeven dat zij terug zal treden als de door haar voorgestelde verbouwing niet zal worden uitgevoerd. Dat is het geval. Hoog tijd dat men nu de eer aan zichzelf houdt en (als als beloofd) het veld ruimt zodat een nieuw bestuur haar taak kan overnemen
  4. De Drommedaris is 50 jaar lang een cultureel centrum geweest. Dat zal na de voorgenomen renovatie niet anders zijn. Het idee dat de Drommedaris alleen maar een cultureel centrum genoemd mag worden als aan de eisen van het huidige bestuur zijn voldaan klinkt niet alleen aanmatigend, maar is ook nog eens onjuist.

Kortom, zes volzinnen, vier groteske verdraaiingen van de werkelijkheid.

Maar al het overige wat er uit die koker komt moeten we natuurlijk wél serieus nemen. 😉

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: