Schaduwspringen

Gisterenavond maar liefst twee bijeenkomsten georganiseerd door politieke partijen. Het CDA had cameratoezicht als onderwerp en burgemeester Baas als spreker. SP en LQ hadden de krachten gebundeld en een winkelstraatmanager uitgenodigd. Omdat ik die ook al eens had zien optreden in een VPRO programma over de diversiteit van winkelstraten leek me dat de beste keuze.

Ik heb in het verleden wel eens geklaagd dat onze lokale politieke partijen teveel op de gemeente leunen als het gaat om het organiseren van het maatschappelijk debat. Deze keer dus alleen maar lof voor de betrokken partijen. Opkomst voor de SP/LQ bijeenkomst viel me niet tegen. Redelijk wat ondernemers die kennelijk ook wel eens van een ander wilde horen hoe de Westerstraat er bij ligt.

Ik ben geen ondernemer en bovendien vind ik winkelen een verzoeking, dus of de bijeenkomst inhoudelijk aan de verwachting voldeed vind ik moeilijk te beoordelen.

Ik begreep dat het de bedoeling was om door middel van prikkelende uitspraken onze lokale ondernemers tot een discussie te bewegen. Dat ging niet helemaal van een leien dakje, maar naar mate de avond vorderde ging het beter heb ik begrepen.

Markante uitspraken voor de pauze, “Ik kon nergens de VVV vinden”. “Dan had je beter uit je doppen moeten kijken”, wilde ik roepen, maar je bent gast en je wilt de stemming niet verpesten. Ook haar definitie van een ondernemer, “Iemand die knollen voor citroenen verkoopt” leek me niet helemaal gepast, maar veel gemor van ondernemerszijde heb ik niet gehoord, dus wellicht zit er een kern van waarheid in.

Maar voor de rest bevatte haar betoog toch een reeks van leuke en rake typeringen, wat niet wegneemt dat ik het na de pauze voor gezien heb gehouden, omdat ik de afloop van het nationale kampioenschap schaduwspringen (voor leden van de Tweede Kamer) niet wilde missen.

Winnaar bleek minister de Jager, met als goede tweede FC Kunduz, die er kennelijk op uit is om het succes van hun eerste missie te herhalen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Schaduwspringen”

 1. Het was een in mijn optiek een meer dan geslaagde avond waarbij er absoluut geen zoete koekjes werden gebakken. Na de pauze haakte er 8op jou na dan* niemand af en het smaakte blijkbaar naar meer. Er komt dan ook een vervolg in 2 delen.
  1. Een stadswandeling met de gastspreekster, de burgervader en ondernemers die zich na afloop al bij me hadden aangemeld
  2.Vervolgavond op 24 mei met Nel Jager die dan meer de diepte ingaat en waarbij de ‘gastheer’ deze maal de ondernemersver/MKB zal zijn.

  Daar ben ik blij om. De SP en Lijst Quasten hebben de aanzet gegeven en nu is het aan de ondernemers om door te pakken en dat gaat dan ook gebeuren. De uitkomst is aan hen.

  Like

  1. Stella, goed om te horen dat jullie initiatief een vervolg krijgt en dat jullie gastspreekster bij de Enkhuizer ondernemers kennelijk goed in de smaak is gevallen. Ik vond haar in de tv uitzending (waarin ik haar heb zien optreden) ook al sterk over komen en vond het sowieso al knap dat jullie haar hebben weten te strikken.

   Maar dat alles neemt niet weg dat ik niet zo’n winkeldier ben, me ook niets kan voorstellen bij funshoppen en de daarbij behorende adviezen aan ondernemers.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: