Gekmaken

Even dacht ik dacht ik dat aan de onzekerheid over de sportvelden in de Immerhornpolder een einde was gekomen, maar dat bleek ook weer te voorbarig gedacht..

Projectontwikkelaar Scholden heeft weer eens ’n knuppel in het hoenderhok gegooid.

Als hij daar 600 honderd huizen mag bouwen in de Immerhornpolder, dan krijgt de gemeente gratis en voor niets een prachtig nieuw sportcomplex in Gommerswijk West. De RSG en de nodige sportclubs lijken er wel oren naar te hebben. Alleen West-Frisia heeft inmiddels afgehaakt.

Scholten heeft zijn plannetje inmiddels via de VVD/D’66 fractie naar de Raad doorgesluisd en klaarblijkelijk is men daar inmiddels ook al enthousiast over geraakt.

Het is dat de stemmen staakten, anders had het college de opdracht gekregen om te onderzoeken of woningbouw in de Immerhornpolder wellicht tot de mogelijkheden behoort.

Nu ken ik de details van het voorstel niet, maar ik kan me niet voorstellen dat het Scholten veel zal uitmaken wáár hij zijn huizen gaat bouwen, zodat ik aanneem dat als hij mag bouwen in Gommerswijk West, hij voor hetzelfde geld een nagelnieuw sportcomplex in de Immerhornpolder zal aanleggen.

Dus waarom de zaken gecompliceerder maken dan ze nu al zijn. Gewoon het college voorstel volgen en je niet de kop gek laten maken door een projectontwikkelaar lijkt me onder de gegeven omstandigheden dan ook het verstandigste.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Gekmaken”

 1. Hmm, GRATIS sportcomplex? Gaat Scholtens dat uit eigen zak betalen? Lijkt me niet.
  Ergens in de begroting van de 600 woningen zit het sportcomplex verstopt.

  Misschien wordt het door de projectontwikkelaar gefinancierd uit de opbrengst van de woningen en betalen de 600 toekomstige bewoners via hun huur of hun hypotheek nog jarenlang voor de sportvoorziening ten behoeve van ons allemaal.
  Misschien ontvangt de gemeente van de projectontwikkelaar minder geld voor de grond om de begroting van het bouwplan sluitend te maken. Dan is het een sigaar uit eigen doos.
  Misschien ook anders? Raadsleden, vraag om een verklaring, zou ik zeggen.

  In alle standen zal het nieuwe sportcomplex door iemand betaald moeten worden. En dat zal niet door Scholtens zijn, want die komt uiteraard niet om cadeaus aan ons uit te delen, maar om geld te verdienen.

  Het lijkt me trouwens absoluut kapitaalvernietiging om bestaande en nog goed bruikbare kantines, kleedkamers en tribunes met de grond gelijk te maken en af te voeren en (elders) te vervangen door nieuwbouw. En vergeet niet hoeveel vrijwilligers daar hun vrije uren in gestoken hebben. Voor hun cluppie! Dat is misschien nog wel het meeste waard.

  Maar ja, als je niet meer op de Immerhorn kunt voetballen vanwege de verwaarloosde velden, dan word je haast gedwongen als club. En dan waan je je met de nieuwbouw weer voor een paar jaar uit de zorgen, totdat ook daar onderhoud gepleegd moet worden. Je komt uiteindelijk toch weer van pissebed in kakkebed met de gemeente.

  Kortom: het splinternieuwe sportcomplex moet betaald worden.
  En verbloemen van de kosten maakt de kosten niet minder. Maar wel minder zichtbaar.
  Raadsleden, zorg dat u er zicht op krijgt. Vraag eens rond wat zo’n nieuw sportcomplex normaliter kost. En bepaal dan of u het cadeau wel wilt aanvaarden. Want misschien is simpel onderhoud plegen wel voordeliger.

  Like

 2. @cb Wat ik ook aangeef dit is gedoemd te mislukken. EH een klein beetje volgend zie je dat er weinig projecten netjes opgestart kunnen worden en evenzo afgerond. Ik beschouw dit verhaal Immerhorn als een fata morgana. By the way 600 woningen is dat niet wat veel in de huidige tijd. Wie kan die verkopen?

  Like

 3. Het dubbele is hier dat collegevoorstel geen nader onderzoek woningbouw Immerhorn bevat. Er is niets over het plan bekend maar toch neemt de wethouder het serieus. Daarentegen alle plannen voor GWW of Westeinde-zuid, waar veel meer over geschreven is, zijn lastig, onhaalbaar enzovoort.

  @gelatenheid ik weet niets van andere partijen (alleen drie of vier jaar geleden). Wat me stoort is dat iedereen hier meteen weer van alles wil onderzoeken, terwijl volgens collegevoorstel goed ambtelijk stuk was die liet zijn dat kosten te hoog zouden zijn. Ik snap niet waar men dan de wijsheid op baseert dat het wel kan.

  Like

 4. Misschien kan De Nijs ook wel een plan indienen? Dan kan de gemeente weer jaren vooruit met onderzoeken en vergaderen, haha!

  De gemeente gaat gretig in op de plannen van langskomende projectontwikkelaars.
  Interessant natuurlijk, dat zulke grote jongens juist in jouw stad geld willen verdienen

  De gemeente lijkt niet te weten wat ze wil, heeft zelf geen vast doel voor ogen en lijkt een speelbal in de handen van projectontwikkelaars. Vandaar het zwalkende Immerhorn-beleid, vandaar 2 gezondheidscentra in de binnenstad, om maar eens iets te noemen.

  Waarom zouden de voetballers weg willen vanaf hun prachtlocatie aan het IJsselmeer? Voornamelijk omdat ze het beu zijn, dat er geen onderhoud gepleegd wordt door de gemeente. Maar nieuwbouw in nergenshuizen lijkt nu mooi, maar over pakweg 10 jaar zit je daar met hetzelfde probleem. Deze gemeente doet alsof, maar ze heeft in werkelijkheid weinig op met ballers (en boulers). En het geld is op. Nou ja, er is nog wel ergens geld gevonden, maar dat wil het college liever besteden aan een glazen schuifwand in de poort van de Drom. (Daar hoor je hier nooit iemand over, het gaat alleen maar over geld, maar juist die glazen wand is een gruwel in de ogen van veel henkuzers.)

  Like

 5. Het zoveelste project in eventuele wording maakt wederom een valse start.
  Het is van VVD en Scholtens niet netjes om de andere fracties niet uit te nodigen bij een presentatie.
  Hier hebben zij zichzelf al op een achterstand gezet bij de gemeente raad.
  Absoluut onacceptabel ,maar ja we weten inmiddels hoet het er in EH aan toe gaat.
  Ook inzake dit project moet er weer een soort persoon komen welke zich op de borst kan slaan en bla bla..

  Wat mij triggert is de laatste zin van C Bokhove in de reactie op Rond Archief.

  Hier lees ik uit dat er misschien een andere partij is die dit evt ook wel wil.

  Ook is het vreemd dat WF uit het overleg is gestapt .
  Een vreemde move eerlijk gezegd of misschien een stomme zet.

  Zolang je geen handtekening of toezeggingen zet doet schep je geen verplichtingen.
  Bij navraag kwam ik er achter dat het uitstappen van WF op persoonlijke titel van 1 bestuurder is gebeurd.
  Vreemd want de leden beslissen hier toch over ?? Geen overleg met elkaar gehad?
  Of is er daar iemand die belang heeft bij deze fata morgana.?

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: