Poppenkast

Gisteren luisterde ik naar een Raadsvergadering, waarbij degenen die ons besturen krampachtig proberen de schijn op te houden en vandaag sprak ik Dirk van de Burgwal, die dank zij het eindeloos gechicaneer van ons bestuur en de besluiteloosheid daarover van haar toezichthouder  zijn huwelijk uiteen ziet vallen.

Denken ze nu echt in de Breedstraat dat we niet door hebben dat de motie Slier/Wijchers/Visser gewoon door Boland zelf is geschreven, zodat hij iets heeft waarover hij met de Nijs kan onderhandelen.

Namelijk, datgene wat hij eerder verzuimd had in zijn overeenkomst op te nemen. Een tijdstip waarop je tegen de Nijs kunt zeggen, genoeg is genoeg.

De indieners konden nauwelijks uitleggen waarom ze de motie hadden ingediend, maar Boland wist precies wat de bedoeling was en ditmaal had hij geen maand de tijd nodig om zich met zijn ambtelijke staf te overleggen over een mogelijke reactie. Want hij  kreeg  een opdracht waar hij wél wat mee kon, namelijk onderhandelen met de Nijs over een nieuw plan van aanpak.

Een maand geleden werd de Raad nog voorgehouden dat de Nijs er mee zou komen, maar die ziet het kennelijk ook niet meer zitten en dus gaat Boland het voor ze regelen. Niet dat ik daar rouwig om ben, want stil blijven zitten en hopen dat alles zich vanzelf oplost was natuurlijk ook geen optie.

Het debat was een vermakelijke poppenkast, helaas ben ik over de poppenkast die hij opvoert rond de Burgwal wat minder tevreden.

Na veel talmen en dralen is er uiteindelijk besloten dat men niet in Hoger Beroep zal gaan. Een direct gevolg daarvan is, dat het vonnis moet worden uitgevoerd en wel binnen 12 weken nadat het vonnis is uitgesproken.

Dat is niet gebeurd, men stelt de uitvoering nog gewoon nog even 8 weken uit, om nog eens vrolijk te kunnen gaan studeren op een mogelijkheid tot legalisering.

Spijtig, maar daar heeft men in de 12 weken (dat men kon wachten met de uitvoering van het vonnis) voldoende tijd voor gehad.

Dus de gemeente is al weer enige tijd in gebreke gebleken voor wat betreft het vervullen van haar wettelijke verplichting. Hondsbrutaal natuurlijk, maar wie doet ze wat?

Kún je daar wat tegen doen. Natuurlijk, je kunt weer naar de rechter stappen en weer zal er een veroordeling volgen, maar wat schiet je als burger daar mee op.

Nieuwe kosten voor burger (en gemeente) en nieuwe slapeloze nachten en spanningen.

Dat B&W met de Raad afspreekt dat ze maandelijks een toneelstukje zullen opvoeren kan me niet zoveel schelen, want zolang de rest van de bevolking het tolereert, vind ik het schrijven van een cynisch stukje daarover meer dan voldoende.

Maar als ze willens en wetens bezig zijn een medeburger in het nauw te drijven door zich niet aan de voorgeschreven termijnen te houden, dat begin ik toch een beetje boos te worden.

Dan vind ik het eerlijk gezegd tijd worden dat onze vertegenwoordigers (die zitting hebben in de gemeenteraad), ingrijpen en er voor gaan zorgen dat aan deze poppenkast een einde komt.

Meestal houden ze zich blind en doof voor signalen uit de samenleving, maar wellicht kunnen ze deze keer een voorbeeld nemen aan onze burgemeester.

Als ik iets over zijn parkeervergunning schrijf, dan is er iemand zo vriendelijk om hem daarop te wijzen en reageert hij binnen een dag.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

12 gedachten over “Poppenkast”

 1. Ik vind dit een droevig stemmend dossier. Ik vrees met grote vreze dat “er uit komen” vooral betekent “er zelf winnend uit komen”. Het zou een pyrrhus- “overwinning” zijn.

  Like

  1. Ik erger me aan de bereidwilligheid van veel Raadsleden om mee te werken aan poppenkast. Of het nu gaat om de Floriade, SMC, Drommedaris. Mislukkingen, die ons alleen maar geld kosten, maar als de grote meerderheid van de bevolking dat niets kan schelen, dan leer ik daar ook wel mee leven.
   Iets anders wordt het als men de individuele burger probeert kapot te maken met poppenkast, dan wordt het tijd dat we in opstand komen tegen degenen die roepen dat ze ons vertegenwoordigen.
   Helaas kan dat pas over twee jaar, maar hopelijk wordt er dan geoogst wat er nu gezaaid wordt.

   Like

   1. De grote meerderheid van de bevolking weet niet wat er echt speelt en wat dat kost. Die lezen dit blog niet en de informatie in de krant is te beperkt. De oppositie zou dit veel meer naar buiten moeten brengen.

    Like

   2. Waarom gunt de gemeente de heer van der Leek zijn overwinning bij de rechtbank niet? Zit er dan toch iets anders achter, zoals je al eerder suggereerde. Geld, sex, haha!! Heeft van der Leek vroeger wel eens een zeilwedstrijd gewonnen van de wethouder, kan hij beter op de doedelzak spelen? Wat zit de wethouder dwars? Of ligt de link ergens anders? Zijn er meer mensen, die een schuur als woning (willen) gebruiken en gaat dit via deze omweg geregeld worden? Wie het weet mag het zeggen.
    Jan Klaassen geeft zijn geheimen niet prijs en de toehoorders (in de raad) juichen dan wel niet, maar ze gooien ook niet met hun pluche de poppenkast omver. Gordijntje dicht, iedereen naar huis, tot de volgende keer!

    Like

    1. Ik weet waarom Boland zo doet.Heeft voor zn beurt gepraat en bewoning toegezegd .Zomaar.
     En toen heeft ie het allemaal nog even gekeurd en toen was het een huis geworden.Foei toch
     Maar de dood van Pierlala weet dit allemaal en nog veel meer!!!
     Daarom wil Boland er nu echt een huis van maken.Dat kan het daglicht niet velen.
     Vlug de gordijntjes dicht. Te laat.De dood van pierlala weet alles en wacht af tot er illegaal
     een illegale legalisatie gelegaliseerd wordt.Ja,kindertjes,soms doen mensen moeilijk als het
     om hun hagje gaat.Wacht maar af.Straks komt de boze veldwachter.
     Maar dat zien we de volgende keer.

     Like

 2. Ik ben blij dat Dhr Langbroek toegeeft dat er arrogant bestuurd wordt. Ik zou zeggen laten we ons op de toekomst richten en er iets aan doen. Kunnen ze over 10 jaar niet zeggen dat het al 64 jaar geduurd heeft.
  Van het verleden kun je leren, de toekomst heb je zelf in de hand.

  Like

 3. Dat is nogal wat als een huwelijk dreigt te eindigen vanwege dit soort getreiter!

  Toch vreemd dat Boland wel zelfstandig kan besluiten om een krabbel te zetten onder een boeteclausule maar een opjutmotie nodig heeft om normaal met De Nijs in overleg te gaan over voortgang en deadlines? Maar ja… Sinterklaas spelen op een ander zijn kosten is ook niet zo moeilijk!

  Vanochtend een reactie in het NHD van de heer Lakeman over de wanprestaties van dit college en bestuurders. Hij heeft schijnbaar de CvK aangeschreven hierover. Gaat dat wat uithalen? Ik betwijfel het. Maar een onderzoekje naar de bestuurscultuur in Enkhuizen lijkt me niet onverstandig. Herinner me nog de woorden van Kuijsten bij haar afscheid en toezeggingen over en weer om anders met elkaar om te gaan in de toekomst en bla bla bla. Hoe lang heeft dat standgehouden?

  Het is om moedeloos van te worden en hoe lang ga je dit als oppositie volhouden? Fijma is mede hierom volgens mij gestopt… wie volgt?

  Like

  1. Frank, denken dat dit een oppositie vs coalitie is, is de plank misslaan op grote afstand van de spijker. Het is een Enkhuizer iets. Ook de PvdA, die 54 jaar bestuurd heeft na WOII, maakte zich aan dit soort arrogant wangedrag naar burgers en mederaadsleden schuldig. Samen met de medebestuurders in verschillende configuraties door de decennia heen.
   Het is Enkhuizen, die bestuurscultuur is een Enkhuizer probleem.

   Like

   1. Je zult helemaal gelijk hebben Hans. Overigens leuk dat je weer online bent! Een gemiddelde Enkhuizer burger, zoals ik, ziet dit echt als oppositie VS coalitie. Maakt niet veel uit. Je beaamt in ieder geval dat het arrogant wangedrag is naar burgers en medebestuurders. Moet jij niet je conclusie trekken?

    Like

  2. Frank, machtsmisbruik door de overheid is vaak gericht tegen individuen. Echter, de overheid heeft haar zaken zo georganiseerd, dat individuele kwesties nooit in de vertegenwoordigen lichamen mogen worden besproken, zodat machtsmisbruik nooit kan worden vastgesteld.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s