Gezellig

Na zo’n inspannende commissievergadering als gisterenavond moet ik altijd weer een beetje tot mezelf komen, dus eerst maar even een algemene indruk, voordat we het over de inhoud gaan hebben.

De vergadering duurde ongeveer 3 uur. In die tijd hebben de woordvoerders van VVD/D’66 en Nieuw Enkhuizen (Stomp en Wijchers) ieder ongeveer 5 woorden gezegd.

De totale spreektijd van coalitiegenoot CDA (Visser) schat ik toch zeker op anderhalve minuut, terwijl de  gedogers van het GL en CU/SGP weer net iets langer aan het woord zijn geweest. Laten we zeggen 3 minuten ieder.

De resterende spreektijd, pak ‘m beet 172 van de 180 minuten, werd gevuld door Boland en de diverse woordvoerders van de oppositie, waarbij Boland de oppositie bij herhaling verweet zich bezig te houden met gehakketak.

Tamelijk eenzijdig beeld dus en het lijkt me dan ook tijd worden dat de oppositie leert in te zien dat ze haar strategie beter wat kan aanpassen. Meer internet en minder raadszaal.

Inhoudelijke waren de bijdragen van de oppositie best wel interessant, maar het heeft geen zin om ze in de raadszaal voor te dragen. De meerderheid zal het worst wezen en gaat er toch niet op in.

Dus doe als ik, schrijf je opvattingen gewoon op (in plaats van ze voor te dragen voor mensen die het toch geen bal interesseert) en zet ze op het internet, zodat iedereen ze kan lezen en niemand meer uren hoeft te luisteren.

Gisteren is er 300 keer op mijn blog ingelogd en ik betwijfel of er zoveel mensen naar de raadsvergadering hebben geluisterd.

Pas na afloop van de vergadering werd het gezellig, getuige het geanimeerde geroezemoes dat nog enige tijd via radio Enkhuizen viel te beluisteren. En wie voerden er tijdens die gezellige nazit het hoogste woord. Inderdaad, degenen die tijdens de vergadering hun mond hadden gehouden, Wijchers en Stomp.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Gezellig”

 1. Kijk zo,n Stomp,Van Marle en consorten hopen natuurlijk ook een keer die €…. per maand als wethouder op te kunnen halen. Die lopen toch heerlijk in de pas? Trouwens het heeft meer weg van een stille pantomyme als je de oppositie er af haalt. Als burger vind ik het een volledige aanfluiting. Ook hier gaan we de rekening van betalen.

  Like

 2. Hoe lang kan dit nog doorgaan? Een democratie met dictatoriale trekjes. Als oppositie worden jullie aan alle kanten gepiepeld en geminacht op alle onderwerpen. Men (Visser en cs.) valt op geen enkele manier af te rekenen op eerdere uitspraken/toezeggingen die zwart op wit of op tape staan. Ze hebben toch geen enkele geloofwaardigheid meer. Bij nieuwe verkiezingen praten ze weer voor het volk en niemand weet hoe ze in werkelijkheid opgetreden hebben en hun eigen principes verloochend hebben. Want wie, buiten een klein groepje die op deze website komen, weet wat er speelt en hoe er er dan aan toe gaat?

  Ik had als oppositie collectief mijn biezen gepakt en de kroeg ingedoken bij de eerstvolgende raadsvergadering. Stel maar eens een ludieke daad die het nieuws haalt om duidelijk te maken dat het toch geen enkele zin heeft aanwezig te zijn bij een commissie- of raadsvergadering.

  Like

 3. Beste Pim,
  Het was inderdaad weer eens een prachtig staaltje schertsvertoning gisteravond. Drie aardige onderwerpen waar ieder raadslid (op straat) een zeer uitgesproken mening over heeft, worden door de verantwoordelijke coalitiepartijen en hun gedoogers afgedaan in totaal een minuut of tien.
  En dan heb ik het nog niet over de inhoud van deze bijdragen, maar dat mocht ook niet, want ook de voorzitter was van te voren natuurlijk duidelijk geïnstrueerd; geen debat! Want dat trekken ze niet. Laat de wethouder(s) de kolen maar uit het vuur halen, dan hoeven jullie alleen maar instemmend te knikken. De oppositiepartijen, die wel hun mening kenbaar durfden te maken, werden vervolgens door de wethouder(s) kundig met intimidatie, draaien, list, leugen en bedrog van repliek gediend. Eigenlijk ook niet nodig, want de coalitiepartijen en hun gedoogers hebben in de raadszaal geen mening en geen ruggengraat.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: