Uitstellen

Waar ik ook nieuwsgierig naar ben is de houding van VVD/D’66 wanneer het over de Drommedaris gaat vanavond.

In de vergadering van 10 mei vorig jaar reageerde Slier (VVD) op de opmerking van Kunst (dat je op basis van het amendement eindeloos door kunt gaan met het aanvragen van subsidies) met  een parmantig “Ik zie het probleem niet. Als het geld in januari niet binnen is, kan de raad besluiten dat het plan niet doorgaat.”

Deze truc heeft hij ongetwijfeld overgenomen van voorman Boland, die ook altijd elk probleem over een te nemen besluit wegwuift met de mededeling dat er op een later tijdstip nog een besluit moet worden genomen en dat de Raad dan (in dat latere stadium) alsnog kan besluiten dat de zaak niet door gaat.

Althans dat was bij de besluitvorming vaste prik. Het te nemen besluit was nooit belangrijk omdat de Raad altijd nog kon besluiten om niet verder door te gaan op de ingeslagen weg.

Nu heet het, dat niet doorgaan op de ingeslagen weg de gemeente miljoenen zal gaan kosten.

Inmiddels is het probleem, zoals Kunst het verwoordde, werkelijkheid geworden en stelt het college voor om de beslissing uit te stellen. Ongetwijfeld met instemming van Slier, omdat je in juni (of St. Juttemis) ook nog kunt besluiten om niet door te gaan met de plannen, waar je ondertussen natuurlijk wel geld aan blijft uitgeven.

Maar ook de duit die Visser (CDA) in het zakje deed op 10 mei 2011 doet me uitzien naar de vergadering van vanavond.

In 2011 zei hij “het amendement te steunen op voorwaarde dat het bij maximaal 341.000 euro blijft.”

Om te vervolgen met de constatering “dat het plan niet doorgaat als de 80% in januari niet binnen is.”

Stoere taal destijds, maar het blijft natuurlijk afwachten of hij dat vanavond gaat herhalen. Vast staat dat het   niet bij 341.000 euro blijft, de 80% ook bij lange niet is gehaald en januari is inmiddels al is verstreken dus ben ik benieuwd met welke vondst Visser nu gaat komen. (De bovenstaande citaten kunt U hier nalezen dan wel beluisteren)

Ik gok er op dat hij voor het uitstel gaat. Met pijn in ’t hart natuurlijk, dat dan weer wel.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Uitstellen”

 1. Het was weer een avondvullend programma, de commissie grondgebied. De Nijs in gesprek met Omring voor de 46 PG woningen. Dit boven op de 36 bestaande PG woningen van Wilgaerden.Niet te geloven, of misschien toch wel? Ik moet eerlijk bekennen, dat tijdens het aanhoren van het op niets uitdraaiende gekissebis over het SMC, mij de gedachte bekroop dat er voor die extra PG woningen misschien toch wel plaats is.
  Boland zou toch gewoon eerlijk kunnen zeggen wat er aan de hand is. Raven zat er in mijn beleving dicht bij. Want het gaat allemaal om geld. Zoals Boland de raad al vertelde, de Nijs is projectontwikkelaar en die willen zo snel mogelijk hun geinvesteerde geld terug. Dat is logisch, maar hij heeft de gebouwen nog niet betaald, en dat gaat hij ook niet doen zolang hij de geplande 19 nultreden woningen, 2 stadswoningen, 1stadsvilla en de Pg woningen niet kan verkopen. Om over de 2800 m2 zorg maar niet te spreken. Daarom staat er geen harde datum in de overeenkomst van feb. 2011. De Nijs laat liever Gemeente Enkhuizen opdraaien voor het renteverlies.(€ 80.000 per jaar) En Boland, wat doet die man zijn best,maar of de op de begroting geplaatste winst ook echt binnenkomt waag ik te betwijfelen. Ik vrees dat Raven gelijk gaat krijgen,een gat van 1 miljoen.

  Like

 2. Vanavond de radio aan. Doet me denken aan een oud radioprogramma. De bonte dinsdagavond trein.
  Had volgens mij wel overeenkomsten. Drommedaris, SMC. Heel nieuwsgierig wat er nu weer uit de hoge hoed komt. Ik herinner me de uitspraken van Boland in het NHD van 7 september 2010 over de duurzame oplossing van het SMC./Molenweg We kunnen nu hoogwaardige zorg aanbieden.Er zijn genoeg partijen om beide centra’s te voorzien.Op deze manier krijgen we geweldige zorg in Enkhuizen. Dat is het doel, zo sprak hij trots.
  En de raad ging met hem mee, en zie wat er van geworden is.. Zo zal het vanavond met de Drom ook weer gaan. Enkhuizen, een cultuurtempel met een donkerbruin cafe voor een paar procent (elite) burgers van Enkhuizen. Dat is het doel, maar dat houdt de slimme Hendrik nog wel even voor zich.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: